Deputatul Nistor: E necesara prezenta in toate scolile a unui psiholog

Marioara Nistor

Deputatul UNPR Marioara Nistor sustine necesitatea existentei, in fiecare scoala din judetul Braila, a unui psiholog. Marioara Nistor a ajuns la aceasta idee in urma unei mese rotunde cu tema “Abandonul scolar- cauze si solutii”, pe care a organizat-o, in dorinta de a afla direct de la sursa problemele cu care se confrunta invatamantul brailean si posibilele rezolvari. La manifestare au fost prezenti elevi, parinti, cadre didactice si reprezentanti ai sindicatului invatamantului, cu care s-a analizat situatia reala in privinta abandonului scolar  si ce poate face fiecare dintre cei care au un cuvant de spus in domeniu – pornind de la primaria fiecarei localitati si ajungand la parlamentari.

“Discutiile au fost extrem de fructuoase si tin sa multumesc in mod deosebit participantilor, iar concluziile trase cred ca vor reprezenta solutii viabile pentru modificarea Legii educatiei, astfel incat abandonul scolar sa nu mai reprezinte o problema. Doua solutii au fost insa unanim imbratisate de toti participantii: revizuirea manualelor si a programelor scolare, dar si prezenta  in toate scolile a unui psiholog. Toate propunerile facute pe parcursul acestor discutii  vor fi transmise Comisiei de Invatamant din cadrul Camerei Deputatilor, pentru a sta la baza modificarilor legislatiei in vigoare”, a declarat deputatul Marioara Nistor.

Participantii au propus organizatorilor ca astfel de intalniri de lucru sa fie cat mai dese, astfel incat vocea comunitatii sa se faca mai bine auzita si  sa fie luata in seama de reprezentantii acesteia. In ceea ce o priveste, deputatul Marioara Nistor a dat asigurari ca va fi intotdeauna ”puntea de legatura intre legislativ si societatea civila”.