Deputatul Nistor: Guvernul poate decide ca salariul profesorului debutant sa fie 150% fata de salariul minim

12109227_1493173674343873_2048329667405049259_n

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor se declara in favoarea majorarii salariilor profesorilor, “in masura in care acestea sunt sustenabile”. Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Marioara Nistor sustine ca prin legea salarizarii bugetarilor, Guvernul poate avea in vedere propunerea ca salariul profesorului debutant sa fie stabilit la nivelul a 150% din salariul minim pe economie: “Invatamantul romanesc reprezinta o resursa importanta pentru dezvoltarea tarii, prin promovarea unor generatii impecabile de medici, ingineri, informaticieni foarte apreciati in toata lumea. Educatia trebuie sa fie o prioritate pentru orice stat, iar investitiile in acest domeniu sunt necesare indiferent de perioada.
Este firesc sa echilibram raportul dintre performantele inregistrate si salarizarea cadrelor didactice. Alaturi de colegii mei, intotdeauna am sustinut echitatea financiara raportata la efortul profesional. De aceea, am sprijinit si vom continua sa sprijinim masurile care vizeaza majorarea salariilor profesorilor, in masura in care acestea sunt sustenabile.
Prin legea salarizarii bugetarilor, care urmeaza sa fie finalizata in februarie, Guvernul poate avea in vedere propunerea venita din partea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant ca salariul profesorului debutant sa fie 150 la suta fata de salariul minim. Este un sprijin important, pe care tinerii profesori l-ar primi la inceput de drum”.