Deputatul Niță: „ADS va concesiona terenurile neviabile din punct de vedere agricol pentru dezvoltarea de parcuri fotovoltaice. Din sumele obținute se vor achiziționa terenuri agricole viabile, care se vor concesiona tinerilor fermieri”

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD) salută inițiativa ministrului Agriculturii, Petre Daea (PSD), privind promovarea unei Ordonanțe de Urgență care permite cumpărarea de teren agricol de către stat.

Niță, care este membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, afirmă că inițiativa amintită „vizează atingerea unor obiective majore: *Sprijinirea tinerilor fermieri; *Asigurarea terenurilor și producției agricole pentru consumul intern; *Independență energetică din surse regenerabile.
Prin Ordonanța de Urgență promovată de Ministerul Agriculturii se va avea în vedere următorul mecanism: Ministerul Agriculturii, prin Agenția Domeniilor Statului (ADS), va concesiona terenurile neviabile din punct de vedere agricol pentru dezvoltarea de parcuri fotovoltaice. Astfel se va obține mai multă energie solară pentru atingerea obiectivului României de a deveni independentă energetic și de a folosi energie curată.
Din sumele obținute în urma concesionării terenurilor se va putea achiziționa alte terenuri agricole viabile, care se vor concesiona către tinerii fermieri. Acest mecanism va duce la creșterea producției interne de produse agricole și se va consolida securitatea alimentară a României”.