Deputatul Niță: Ce ajutor dă PNL fermierilor?! Din câte se aude, liberalii sunt în stare să pună fermierii să plătească apa și energia electrică pentru irigații!

Deputatul Nicu Niță (PSD) se declară indignat de declarațiile unor liberali brăileni care vorbesc în ultima perioadă despre susținerea agriculturii județului, în contextul în care, în opinia sa, nici agricultura brăileană și nici agricultura națională nu sunt susținute de Guvernul PNL.

„Liberalii se tot laudă că au făcut și au dres pentru agricultura brăileană, dar de fapt sunt numai minciuni. Nu au făcut nimic. Uitați-vă că nici acum Guvernul PNL nu a plătit despăgubirile pentru secetă aferente anului trecut. Ce ajutor pentru agricultori?

Am văzut că se laudă că au extins sistemul de irigații. Ce-au extins? Păi  ceea ce a făcut Daea, în timpul guvernării PSD, pentru sistemul de irigații din Brăila, n-o să facă niciodată PNL-ul!

Și vă mai spun ceva: la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților, din care fac și eu parte, liberalii nu vin niciodată! Ce ajutor pentru agricultură dau ei?!

Și vă mai spun ceva: din câte se aude că se discută neoficial prin Parlament, liberalii sunt în stare să pună fermierii să plătească apa și energia electrică pentru irigații! Știți că apa pentru irigații și energia electrică pentru sistemele de irigații sunt gratuite acum. Ei bine, din ce se aude, liberalii iau în calcul ideea de a pune fermierii să le plătească. Și din câte am auzit eu, gândirea lor e așa: cei care irigă au recolte mai bune și în plus, beneficiază și de facilitățile de care vorbeam, cu apa și energia electrică gratuite. Cei care nu au posibilitatea să irige au și recolte mai proaste și nici nu beneficiază de facilitățile respective. Când se duc să-și vândă recolta, și unii, și alții obțin cam același preț, deci cei care nu au posibilitatea să irige sunt defavorizați în mai multe moduri. Și ca atare, ce se gândesc liberalii: că ar putea să renunțe la facilitățile care privesc gratuitatea apei și energiei electrice pentru irigații… Dar v-am spus, astea nu sunt lucruri oficiale, sunt discuții purtate așa, pentru a analiza posibile variante de lucru”, a declarat Niță.