Deputatul Niță consideră benefică adoptarea în Parlament a Legii Laptelui și a produselor lactate

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD) anunță că a fost adoptată în Parlament Legea Laptelui și a produselor lactate, care reglementează domeniul amintit și creează cadrul juridic pentru prezentarea și comercializarea produselor, respectarea condițiilor de igienă și informarea corectă a consumatorului.

Niță, care este membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, precizează că o prevedere importantă a actului normativ amintit se referă la modul în care se poate face comercializarea acestor produse: „Produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi vegetale și produsele vegetale se vor comercializa în spații de prezentare și vânzare separate, bine delimitate, pe rafturi separate față de produsele lactate autentice, cu atenționare explicită către cumpărător a conținutului acestor produse.
Produsele vor fi inscripționate cu etichete care să conțină informații suplimentare – indicarea țării de origine sau a locului de proveniență, ingredientele primare folosite, pentru că printr-o etichetare corectă se reduce marketingul înșelător și concurența neloială.
În cadrul direcției de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se înființează Observatorul Laptelui, care are ca scop monitorizarea producției de lapte de vacă, bivoliță, oaie și capră, centralizarea datelor de pe piață, urmărirea și analizarea tendințelor de consum, a producției, a echilibrului între cerere si ofertă și a costurilor.
Produsele care nu conțin lapte nu vor putea avea pe eticheta produselor denumirea «Lapte» sau «Produse Lactate».
Această lege vine să susțină consumul de produse românești, iar industria laptelui și a produselor lactate reprezintă un domeniu prioritar”.