Deputatul Niță, despre un proiect de OU privind despăgubirile pentru culturile afectate de secetă: „Actul normativ prevede compensații de 1.500 de lei/ ha pentru suprafețele calamitate 100%, iar pentru pentru suprafețele cu un procent mai mic de calamitare, sumele vor fi reduse proporțional”

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD) informează fermierii interesați că ministrul Agriculturii, Petre Daea (PSD), a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se vor acorda despăgubiri de secetă.

Niță, care este membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților,  precizează: „Actul normativ prevede compensații de 1.500 de lei pe hectar pentru suprafețele calamitate 100%, iar pentru pentru suprafețele cu un procent mai mic de calamitare, sumele vor fi reduse proporțional.

Plata acestor sume se va face ținând cont de procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor încheiate de comisiile de specialitate, potrivit cărora un număr însemnat de culturi înființate în toamna anului 2021 au fost afectate în grade diferite de afectare, cuprinse între 30% și 100%.

Pentru culturile de primăvară o decizie va fi luată după data de 15 noiembrie, dată la care toate procesele verbale de constatare vor fi încheiate.

Ministrul PSD al Agriculturii Petre Daea întreprinde toate demersurile la nivel guvernamental, ca fermierii să primească acest sprijin foarte necesar”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns