Deputatul Niță: E timpul ca noi, parlamentarii, să punem punct prin votul nostru mandatului Guvernului Cîțu

Deputatul PSD de Brăila Nicu Niță susține că Guvernul Cîțu trebuie să fie schimbat cât mai repede, dat fiind că acesta nu doar că acționează iresponsabil, dar „a dus lucrurile dincolo de orice limită”.

Niță a comentat pe această temă: „Florin Cîțu trebuie să plece, cu tot cu Guvernul pe care-l conduce! Guvernarea PNL a fost, în general, una iresponsabilă, dar el a dus lucrurile dincolo de orice limită!

Nu mai discut de aspectul ce ține de trecutul său, care îl încadrează la categoria «penali în funcții publice» și care, de unul singur, ar fi suficient pentru o demisie de onoare, dacă Florin Cîțu ar avea onoare…

Discut acum strict de măsuri și decizii iresponsabile luate în calitate de premier sau susținute în calitate de premier și care afectează grav interesele românilor. Este vorba de modul iresponsabil de cheltuire a banilor publici, de îndatorarea României într-un ritm fără precedent, de creșterea explozivă a prețurilor și de înghețarea pensiilor, alocațiilor și salariilor.

Florin Cîțu face declarații stupefiante despre creșterea economică și despre cât mulți români au salarii mari, în timp ce puterea de cumpărare a scăzut cu peste 12% și datoria publică crește cu 1.700 de euro pe secundă.

Absorbția fondurilor europene este sub orice critică, iar Planul Național de Redresare și Reziliență nu este aprobat nici acum, în timp ce alte țări deja au început să primească fonduri.

Creșterea prețurilor la energie și combustibil a generat o inflație galopantă, iar în această iarnă unii români riscă să primească facturi la utilități mai mari decât veniturile lor lunare.

Gestionarea pandemiei a fost un fiasco total, din mai multe puncte de vedere: măsurile luate în sănătate au împiedicat accesul la servicii medicale pentru românii care aveau boli cronice; educația a fost grav afectată de harababura totală în care a fost aruncat sistemul de învățământ; industria HORECA a fost distrusă.

În condițiile în care țara arde, Florin Cîțu este ocupat cu lupte politice, pentru a-și asigura șefia PNL. Și pentru a obține acest lucru este dispus să sacrifice orice, să calce în picioare orice.

Florin Cîțu trebuie să plece, cu tot cu Guvernul pe care-l conduce! Și avem posibilitatea să-l facem pe Cîțu să plece, susținând o moțiune de cenzură.

PSD a dat deja publicității textul moțiunii de cenzură intitulată «Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!».

După cum se vede, și USR PLUS anunță o moțiune de cenzură.

Nu ne putem permite să ne batem în moțiuni de cenzură, prelungind astfel perioada în care Guvernul Florin Cîțu conduce într-un mod iresponsabil România. E timpul ca noi, parlamentarii, să punem punct prin votul nostru mandatului Guvernului Cîțu”.