Deputatul Niță: Liberalii se lăudau că vor aloca fonduri substanțiale pentru sistemul de irigații. De unde iau banii, că li s-a refuzat finanțarea UE pentru irigații?

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD) se întreabă din ce fonduri vor asigura liberalii finanțarea proiectelor ce vizează modernizarea și dezvoltarea sistemul de irigații din România, în condițiile în care țara noastră nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru acest sector.

Niță, care este membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, consideră că în contextului refuzului primit de oficialii români din partea Comisiei Europene, promisiunile liberalilor privind alocarea unor fonduri substanțiale pentru sistemul de irigații la nivel național, dar și la nivel local, sunt doar vorbe: ”După cum știți, vicepremierul Dan Barna a recunoscut recent faptul că la nivelul Comisiei Europene s-a refuzat finanțarea mai multor proiecte PNRR. Printre altele,  este vorba despre refuzarea unei finanțări în valoare de circa 3 miliarde de euro pentru sistemele de irigații. În acest caz mă întreb de unde va lua Guvernul PNL fondurile promise pentru sistemul de irigații.

Am văzut că vicepremierul a spus că vor fi alocați bani din bugetul național sau din fondurile structurale pe agricultură. Hai să vedem, fiindcă de promisiuni agricultorii sunt sătui! Și dacă tot vorbesc de bani alocați agriculturii și de bugetul pe anul în curs, poate găsesc liberalii și fondurile pentru plata despăgubirilor pentru secetă aferente anului 2020, că anul trecut s-au lăudat liberalii că vor plăti aceste despăgubiri și după cum se vede n-au făcut-o!”.