Deputatul Niță: Ne-am săturat promisiuni neonorate! Agricultura nu se face cu „o să…”. În agricultură dacă nu însămânțezi azi, nu „o să…” mâine

„Nu mai vreau să aud promisiunile guvernanților legate de despăgubiri și ajutoare pentru agricultori! Vreau să văd că se plătesc banii pentru pentru aceste despăgubiri și ajutoare, fiindcă altfel nu e decât vrăjeală!” – o spune   deputatul PSD de Brăila Nicu Niță, membru în Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaților.

În ultima perioadă dinspre Ministerul Agriculturii vin informații legate de faptul că programul de minimis pentru cultura de usturoi ar putea avea parte de o alocare financiară mai mare anul acesta și de asemenea, că se lucrează la un nou program de minimis care să înlocuiască vechiul program ”Tomata”, ce va fi destinat mai multor legume. Mai exact, potrivit declarațiilor ministrului Agriculturii, Adrian Oros, pe lângă tomate, ar putea fi incluse în viitorul program varza, vinetele, castraveții și ardeii.

În acest context, l-am întrebat pe Niță, care este el însuși fermier, ce părere are despre aceste posibile măsuri.

„Orice ajutor din partea statului este binevenit pentru agricultori, cu o singură condiție: să nu fie doar unul «din vorbe», să nu fie doar promisiuni, să fie bani alocați la modul concret, bani care să ajungă în conturile fermierilor. Ne-am săturat de de promisiuni care nu sunt decât minciuni! Ne-am săturat de «o să facem și-o să dregem», «o să acordăm despăgubiri», « o să vă dăm ajutoare», etc. Agricultura în teren nu se face cu «o să…». În agricultură dacă nu însămânțezi azi, nu «o să…» mâine”, a răspuns parlamentarul brăilean.