Deputatul Niță (PSD), aluzie la deputatul Popa (PNL): Unii parlamentari brăileni se laudă cu proiecte de lege care nu sunt ale lor și cu amendamente pe care nu le-au făcut

Parlamentarul brăilean Nicu Niță (PSD), membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, declară că „unii parlamentari brăileni se laudă cu proiecte de lege care nu sunt ale lor și cu amendamente pe care nu le-au făcut”.

Niță face aluzie la deputatul PNL Alexandru Popa, care a dat publicității recent un comunicat în care a anunțat că a făcut în Comisia de Agricultură un amendament la proiectul de lege ce vizează trecerea cabinetelor veterinare din administrarea Agenției Domeniilor Statului în administrarea consiliilor locale. Mai exact, liberalul a spus că a propus ca în lege să se prevadă doar închirierea, nu și concesionarea acestor dispensare, motivul fiind că închirierea dispensarelor veterinare se poate face pe maximum patru ani, pe când concesionarea trebuie să se facă pe mai mulți ani.

Deputatul PSD afirmă însă că Popa n-a făcut niciun amendament și nu s-a aprobat nimic în acest sens: „Am observat că unii parlamentari brăileni se laudă cu proiecte de lege care nu sunt ale lor și cu amendamente pe care nu le-au făcut. Zilele trecute un parlamentar a anunțat în presă că a făcut în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților un amendament la un proiect de lege privind trecerea cabinetelor veterinare din administrarea Agenției Domeniilor Statului în administrarea consiliilor locale. Mai mult, el a declarat că acest amendament ar fi fost aprobat.

În primul rând vreau să spun că acest proiect de lege este depus în Parlament dinainte ca persoana respectivă să devină parlamentar, deci n-are nicio legătură cu el, nu se află printre inițiatori. Inițiatorii sunt deputatii PSD Vasile Cocoș, Ionela Viorela Dobrică, Iulian Iancu, Luminița- Maria Jivan, Sorin Lazăr, Eugen Neață, Daniela Oteșanu, Adriana Doina Pană, Eliza Mădălina Peta Ștefănescu și Beatrice Tudor, împreună cu liberalul Florin Claudiu Roman.

În al doilea rând, deputatul respectiv nu a făcut niciun amendament în Comisia de Agricultură. Proiectul de lege despre care vorbim a fost votat în Comisia de Agricultură exact în forma în care a venit de la Senat și acum este la Comisia Juridică. Proiectul respectiv încă nu a fost votat în Parlament, ca să devină lege”.