Deputatul Niță (PSD): Am votat Proiectul de Lege privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar

Parlamentarul brăilean Nicu Niță (PSD) este mulțumit de faptul că în Comisia de Agricultură a Camera Deputaților, din care face parte, a fost aprobat Proiectul de Lege privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.

Niță a comentat pe o rețea de socializare: „Am votat alături de colegii parlamentari PSD acest proiect de lege foarte important pentru fermieri români. Acest proiect legislativ are o importanță majoră pentru ceea ce se va întâmpla în comerțul cu produsele agro-alimentare pe viitor.

Prin proiectul legislativ se reglementează relațiile comerciale dintre furnizori (producători agricoli, procesatori) și cumpărători, în lanțul de aprovizionare cu privire la:

– plata corespunzătoare și la timp a producției agricole și produselor alimentare;

– instituționalizarea sistemelor de contracte și respectarea lor;

– eliminare practicilor comerciale și a produselor falsificate și substituite.

Acest proiect de lege privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar transpune Directiva UE 2019/63 privind practicile comerciale neloiale.

Proiectul urmează să treacă și de votul plenului Camerei Deputaților, să fie promulgat și publicat în Monitorul Oficial, pentru a intra în vigoare.

Așa cum am promis, am dezbătut acest proiect de lege alături de asociațiile de fermieri, care au venit cu propuneri de amendare a proiectului, propuneri ce au fost incluse în forma adoptată de Comisia de Agricultură din Camera Deputaților.

Asigurarea unui cadru legislativ care să vină în sprijinul fermierilor români va aduce beneficii pentru toți cetățenii, care vor avea, astfel, la dispoziție produse românești, de calitate”.