Deputatul Niță (PSD): Așa cum îl cunosc, sunt convins că domnul Chesnoiu va face treabă bună la Ministerul Agriculturii

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD) salută anunțul noului ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu (PSD), privind faptul că toate măsurile de sprijin pentru agricultori aflate în desfășurare până la sfârșitul anului vor fi susținute cu fonduri de la buget. Mai mult, Chesnoiu a declarat că bugetul pentru subvenții a fost suplimentat cu 200 milioane lei, pentru acoperirea sumelor necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie.

Niță a criticat în ultimii doi ani faptul că guvernanții au promis multe agricultorilor, dar când a fost vorba despre alocarea fondurilor necesare pentru plațile ajutoarelor promise, lucrurile nu au stat deloc bine.

Parlamentarul, care este membru al Comisiei de Agricultură și el este însuși fermier, spune că se bazează pe Chesnoiu pentru a schimba lucrurile, în sensul susținerii reale a fermierilor și a consultării cu reprezentanții acestora, înainte de a se lua măsuri care îi afectează.

„Am tot vorbit în ultimii doi ani de problemele din agricultură, de faptul că nu au fost alocate fondurile promise, ceea ce a afectat foarte serios fermierii, care și-au făcut calculele bazându-se pe niște bani care nu au mai venit.

În plus, aflăm de la domnul ministru Chesnoiu că suma de aproximativ 2,3 miliarde de lei rămâne necheltuită anul acesta, ca urmare a întârzierilor în implementarea acțiunilor aferente perioadei de tranziție 2022-2023. Sunt bani care ar fi trebuit să fie investiți în agricultura românească și care, spune dânsul, nu au fost alocați eficient.

Mă bucur că noul ministru promite că se va asigura că bugetul Agriculturii pentru anul viitor va fi unul consistent și că toți banii vor fi utilizați pentru susținerea fermierilor români și a produselor românești. Nu mai este timp de pierdut, agricultorii chiar au nevoie de susținere financiară și nu numai.

Domnul Chesnoiu este colegul meu și a fost președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, iar alături de el în ultimul an am pus la punct foarte multe proiecte legislative legate de agricultură, care le-am și votat în Comisie. Așa cum îl cunosc, sunt convins că domnul Chesnoiu va face treabă bună la Ministerul Agriculturii”, ne-a declarat Niță.