Deputatul Niță (PSD), după Congresul Federației Europene de Motociclism: „Se dorește modificarea circuitului Transilvania Motor Ring, ca să se poată organiza pe acesta campionate europene de motociclism”

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD), prim-vicepreședinte al Federației Române de Motociclism, a participat în perioada 30 iunie – 2 iulie la Congresul Federației Europene de Motociclism, ce s-a desfășurat la București, după doi ani în care restricțiile pandemice au făcut ca toate toate congresele să fie anulate la nivel european și mondial. La reuniune au peste 300 de persoane, reprezentând 40 de federații de motociclism din Europa.

„După 23 de ani, la București, a fost organizat din nou Congresul Federației Europene de Motociclism. Am participat la acest eveniment deosebit de important, care a strâns toți președinții, vicepreședinții și secretarii generali ai federațiilor, iar printre cei prezenți s-au numărat domnii Jorge Viegas – Președintele FIM, dl. Martin de Graaff – președintele FIM Europa, dar și dl. Cristian Mureșan – președintele Federației Române de Motoclicism.

În cadrul Congresului de la București a avut loc Adunarea Generală și alegerea conducerii FIM Europa. În urma alegerilor desfășurate, doamna Nicoleta Olariu, din România, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al FIM Europa”, a declarat Niță pe această temă.

Parlamentarul a mai precizat că în contextul amintit au avut loc discuții despre situația motociclismului din România și dorința forurilor internaționale de a-și extinde activitatea către țările est-europene, în special România. De asemenea, Nicu Niță spune că s-a discutat și despre modificarea circuitului Transilvania Motor Ring, astfel încât să se poată organiza pe acesta campionate europene: „Cu ocazia Congresului Federației Europene de Motociclism care s-a desfășurat în România, la sediul PSD a avut loc o întâlnire importantă între președintele PSD domnul Marcel Ciolacu și președinții FIM World – Jorge Viegas, FIM Europe – Martin de Graaff și Federației Române de Motociclism – Cristian Ioan Mureșan. La întâlnire au participat și domnii Thomas Răzvan Moldovan – secretar de stat în cadrul Ministerului Sportului și Diaconu Mihai -secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanțelor.

Un subiect important l-a reprezentat circuitul Transilvania Motor Ring, din județul Mureș. Se vor avea în vedere unele modificări pentru ca acest circuit să poată organiza cât mai curând campionate europene.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a dat asigurări că va sprijini acest demers. Cu susținerea acestuia, se va analiza găsirea unor soluții rapide, ca la următoarea rectificare bugetară să se poată aloca sumele necesare pentru realizarea modificărilor propuse”.