Deputatul Niță (PSD), mulțumit de modificarea legislației privind regimul juridic al contravențiilor

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD) este mulțumit de modificarea unor prevederi din legislația privind regimul juridic al contravențiilor, modificare la care a contribuit, în calitate de parlamentar.

Niță precizează că s-a aflat printre inițiatorii Legii de modificare a Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, care reglementează acest domeniu: „Legea pentru modificarea art. 32 alin (1) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor a fost promulgată de Președintele României!
În calitate de deputat, am fost inițiator al acestui proiect de lege, alături de alți colegi parlamentari PSD.
Astfel, unul dintre motivele care au stat la baza acestui proiect legislativ a fost reprezentat de faptul că până în prezent contestarea proceselor verbale de contravenție era îngreunată de faptul că plângerile se pot depune doar la judecătoria din circumscripția unde s-a săvârșit contravenția.
Concret, prin completarea art. 32 alin. (1) din Ordonanța nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, procesele verbale de contravenție vor fi contestate la judecătoria în a cărei rază de competență îsi are domiciliul sau sediul contravenientul”.