Deputatul Niță: PSD susține gospodăria țărănească pentru a se integra în lanțurile comerciale, iar produsele obținute să ajungă pe mesele românilor

Deputatul Nicu Niță (PSD) este mulțumit că în Camera Deputaților s-a adoptat în această săptămână inițiativa legislativă de modificare și completare a Legii cooperației agricole nr. 566/2004, inițiativă elaborată ca urmare a dorinței agricultorilor de a avea un cadrul legislativ mai larg care să le permită asocierea într-un sistem cooperatist.

Niță, care este membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților și este el însuși fermier, a precizat pe această temă: „Parlamentarii PSD au propus și au adoptat inițiativa legislativă prin care s-a solicitat ca gospodăria țărănească să poată deveni membru asociat în cooperativele agricole.

Elementul de bază care poate salva satul românesc este gospodăria țărănească, organizată și condusă de țăranul gospodar. Punem în valoare munca gospodarului român, a celui care a ales să ducă mai departe tradiția cultivării pământului sau a creșterii animalelor. Astfel, gospodarul român va putea să-și valorifice pe deplin produsele de calitate pe care le produce, prin intermediul cooperativelor.

Partidul Social Democrat susține sprijinirea micilor producători din satul tradițional pentru a-și putea valorifica produsele de calitate pe care le obțin prin multă muncă și pricepere din cultivarea pământului sau creșterea animalelor. PSD pune accent pe gospodăria țărănească și o susține, pentru a putea să se integreze în lanțurile comerciale, iar produsele obținute să ajungă pe mesele românilor”.