Deputatul Niță (PSD) susține plafonarea imediată a prețurilor la carburant

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD) susține că este necesară plafonarea imediată a prețurilor la carburant, pentru oprirea creșterii în ritm accelerat a prețurilor la pompă.

În contextul în care coaliția de guvernare caută soluții pentru rezolvarea acestei probleme, Niță a comentat într-o postare făcută pe o rețea de socializare: „Propunerea PSD este PLAFONAREA imediată a prețurilor la carburant! Dacă PNL nu este de acord, atunci ministrul Energiei trebuie să vină urgent cu o soluție alternativă, care să aibă ca finalitate oprirea creșterilor prețurilor de la pompă.
La începutul lunii martie, când s-a creat panică în benzinării, prețul barilului de petrol a atins un vârf de 123 de dolari, iar prețul mediu la pompă era de 7,5 lei/litru de carburant.
În prezent, prețul barilului este de 110 dolari, deci cu aproape 11% mai puțin decât în acel moment de panică de la începutul lunii martie.
În aceste condiții, prețul la pompă ar fi trebuit să scadă la 6,7 lei, însă pe piață prețurile au crescut la circa 9 lei/litru.
Este evident că adaosul comercial și implicit marja de profit a companiilor este mai mare, în timp ce banii din buzunarele românilor sunt din ce în ce mai puțini.
Soluția PSD este de a limita, temporar, adaosul comercial la un nivel care să reducă prețul la combustibil, fără a afecta buna funcționare a companiilor”.