Deputatul Niță: PSD va depune un Plan Național Strategic care să reflecte nevoile din teren și interesul național în agricultură

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD) dă asigurări că Planul Național Strategic din agricultură al României va fi realizat „doar după consultarea cu fermierii români”.

Niță, care este el însuși fermier, declară că ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD), dorește ca negocierea Planului Național Strategic să fie una transparentă, cu toate părțile implicate: „România, alături de alte state europene, a solicitat flexibilitate din partea Comisiei Europene cu privire la termenul de depunere a Planului Național Strategic pentru agricultură.

România se numără alături de alte 8 state (Belgia, Germania, Republica Cehă, Luxemburg, Slovacia, Letonia, Lituania, Bulgaria) care nu au depus până la termenul de 31 decembrie 2021 acest plan.

Planul Național Strategic al României nu a fost depus până la termenul de 31 decembrie 2021, iar vinovați sunt miniștrii Oros și Ghinea. Ministrul Oros nu a pregătit nimic, iar ministrul Ghinea nu a inclus nicio prevedere pentru agricultură în PNRR.

USR condus de Dacian Cioloș, fost comisar european pentru Agricultură, ar trebui să nu ridice privirea din pământ după dezastrul făcut de Ghinea în elaborarea PNRR, document prin care agricultura românească nu a primit niciun euro.

Ministrul social-democrat al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a spus foarte clar că va transmite un Plan Național Strategic pentru perioada 2023-2027 negociat transparent cu toate părțile implicate, fapt care deja se întâmplă. Au fost discutate cu asociațiile fermierilor, grupurile de acțiune locală, reprezentanții distribuitorilor de produse agroalimentare detaliile PNS cu privire la fișele de intervenții LEADER și activități non-agricole.

Săptămâna aceasta mai sunt programate discuții cu fermierii pe tema irigațiilor, pe tema sprijinului acordat tinerilor fermieri și grupurilor de producători, precum și pe tema investițiilor în ferme.

Partidul Social Democrat va depune un Plan Național Strategic care să reflecte nevoile din teren și interesul național în agricultură”.