Deputatul Niță: „Se pot depune cereri pentru obținerea unui ajutor forfetar de 5.000 de euro pentru sprijinirea activității operatorilor economici din agricultură, acvacultură, piscicultură și industria alimentară”

Deputatul Nicu Niță (PSD) declară că ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD), a reușit să identifice surse de finanțare suplimentare pentru sectorul agricol și al industriei alimentare din România.

Niță, care este membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, consideră că este important să fie susținut sectorul agricol din România în contextul actual, pentru a preveni o posibilă criză alimentară: „Prima sursă de finanțare, în valoare de 300 de milioane de euro, a fost deja aprobată de Comisia Europeană și transferată către sectorul agricol.

Această sumă a fost prevăzută în Programul Operațional Competitivitate, exercițiul financiar 2014 – 2020 și dacă nu ar fi fost aprobat acest transfer în beneficiul sectorului agricol, România risca să nu mai poată utiliza suma respectivă.

Astfel, prin această sursă de finanțare aprobată, fermierii pot depune cereri pentru obținerea unui ajutor forfetar în valoare de 5.000 de euro, pentru sprijinirea activității operatorilor economici din domeniul agricultură, acvacultură, piscicultură și industria alimentară și pentru menținerea sau creșterea numărului de angajați.

Această măsură de sprijin face parte din pachetul «Sprijin pentru România» propus de PSD și aprobat de Guvernul României”.