Deputatul Niță: „Soluția plafonării prețurilor la energie și gaze se dovedește a fi una în beneficiul cetățenilor”

Deputatul social-democrat Nicu Niță consideră că soluția propusă de PSD în cadrul coaliției de guvernare, cu privire la plafonarea prețurilor la energie și gaze, a fost una corectă.

Niță afirmă că „PSD a impus cu eforturi mari în cadrul coaliției plafonarea prețurilor la energie și gaze, iar această soluție se dovedește a fi una în beneficiul cetățenilor, într-o perioadă cu crize multiple.

Institutul Național de Statistică confirmă faptul că inflația a scăzut cu peste un punct procentual în ianuarie, față de luna decembrie 2022. Inflația în ianuarie a fost cu 1,7 puncte procentuale mai mică decât vârful atins în noiembrie 2022, respectiv 15,1% față de 16,8%.

Creșterea anuală a PIB a continuat să decelereze în trimestrul III 2022 – la 3,8 la sută de la 5,1 la sută în trimestrul II.

Știm că nu este suficient, dar este un început. Și tocmai de aceea, noi, cei din PSD, ne vom concentra în perioada următoare pe un plan de măsuri concrete pentru a stopa creșterea prețurilor la alimentele de bază. PSD va propune scheme de sprijin pentru a crește producția agricolă românească și va impune mecanisme pentru a opri specula, pe seama suferinței oamenilor. Doar așa putem să ajungem la sfârșitul anului la o inflație cu o singură cifră. Trebuie să facem totul pentru cei mai vulnerabili, pentru care care duc povara acestor vremuri grele”.