Deputatul Niță: Voi sprijini cu tot ce pot activitatea noului ministru al Agriculturii, în cadrul comisiei parlamentare din care fac parte, dar și în afara acesteia

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD) a participat astăzi la audierile unora dintre miniștrii propuși să facă parte din Cabinetul Ciucă, audieri ce au avut loc în comisiile parlamentare de specialitate ale Parlamentului. Între aceștia s-a aflat și Adrian Chesnoiu, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, un domeniu care interesează în mod special județul Brăila.

Întrebat în legătură cu discuțiile ce au avut loc la comisiile reunite la audierea lui Chesnoiu, Niță ne-a declarat: „Am participat astăzi în cadrul comisiilor reunite de Agricultură la audierea colegului nostru, deputatul Adrian Chesnoiu, propus de PSD pentru funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acesta a primit raport favorabil, cu 24 de voturi «pentru» și șase voturi «împotrivă».

Eu am votat favorabil atât pentru propunerea de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cât și pentru programul de guvernare propus pentru sectorul agricol.

Domnul Chesnoiu a vorbit despre intențiile sale în ceea ce privește protejarea intereselor fermierilor români în contextul politicilor și strategiilor pe care UE le propune statelor membre și despre faptul că «interesele fermierilor români și interesele statului român trebuie să primeze mai presus de orice».

De asemenea, acesta a precizat că programul cu care vine la conducerea ministerului cuprinde mai multe elemente «care să conducă agricultura României spre progres și spre un viitor în care să nu mai plângem tot timpul că există acest risc al apariției fie a unei crize alimentare, fie a unor produse de bază».

Programul de guvernare prevede un set de măsuri care a fost realizat prin consultarea cu reprezentanții fermierilor și federațiilor din industria alimentară.

În ceea ce mă privește, ca deputat, voi sprijini cu tot ce pot activitatea noului ministru al Agriculturii, în cadrul comisiei din care fac parte, dar și în afara acesteia, dat fiind că acest sector are o importanță majoră în economia țării”.