Deputatul Paladi, doi primari și un consilier județean au decis să plece din PSD și să treacă în tabăra PNL Brăila

Un deputat, doi primari și un consilier județean au ales să treacă de la PSD în tabăra PNL Brăila. Este vorba despre deputatul George Adrian Paladi, primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, primărița comunei Viziru, Ana-Cornelia Măcrineanu (primarii celor mai mari comune din județ) și consilierul județean Daniela Bordea.

Paladi și Bordea au demisionat din PSD, în timp ce Cojea și Măcrineanu vor aștepta până aproape de alegeri pentru a face „transferul” oficial la PNL, pentru că dacă ar semna de acum o adeziune la PNL, potrivit legii, și-ar pierde mandatele de primari.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, care s-a arătat foarte mulțumit că „în echipa PNL se vor adăuga noi membri, patru colegi în care am mare încredere”. Liderul liberal a mai spus că vrea să îi transmită președintelui PSD Brăila, Iulian Chiriac, că în loc de 13 primari liberali, acum sunt 15 primari și în loc de un deputat PNL, acum sunt doi deputați în tabăra liberală:

Deputatul Paladi a afirmat că „s-a alăturat echipei liberale pentru a duce mai departe dezvoltarea prin transparență pentru locuitorii comunelor și municipiului Brăila, cât și pentru proiectele județului Brăila”.


Primarul Cojea a explicat că deocamdată nu va semna o adeziune la PNL, fiindcă asta ar însemna să-și piardă mandatul, „dar cu certitudine în 2024 voi fi candidatul PNL”:

Primărița Măcrineanu a afirmat și ea că oficial va rămâne în PSD până la finalul mandatului, dar de fapt va face „administrația cetățenilor”:

Consilierul județean Daniela Bordea a spus că de acum înainte va pune în slujba PNL experiența sa politică de 20 de ani, pe care a acumulat-o ca membru PSD:

În urma demisiei din PSD, Bordea își va pierde mandatul de consilier județean.