Deputatul Petrea: Votez pentru interzicerea fumatului in spatiile publice

P1070921

Deputatul UNPR de Braila Dorin Silviu Petrea se pronunta in favoarea  interzicerii fumatului in spatiile publice, lucru pe care-l considera a fi “un pas inspre normalitate”. Dorin Petrea a anuntat astazi, printr-un comunicat de presa, ca va vota pentru adoptarea proiectului de lege care modifica si completeaza legislatia privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun: „Cred ca adoptarea acestui proiect reprezinta un gest de normalitate. Libertatea unui om inceteaza acolo unde ingradeste libertatea celui de langa el. Faptul ca ii supui pe cei din jur la riscul imbolnavirii este o problema care necesita o imediata rezolvare. Trebuie sa recunosc insa, argumentul care a afectat puternic decizia mea de a sustine acest proiect a fost cel referitor la calitatea aerului pe care il respira copiii mei, copiii nostri”.

Dorin Petrea sustine ca dincolo de legalitate, accesul fumatorilor in spatiile de joaca dedicate copiilor reprezinta o dovada de iresponsabilitate. Totodata, el crede ca aceasta initiativa poate avea ca efect si incurajarea romanilor sa renunte la fumat si sa se indrepte spre obiceiuri mai sanatoase: „Nu pot sa ascund faptul ca vor exista frustrari in randul fumatorilor. Cred ca o parte, nu foarte multi insa, vor renunta la fumat. Fie din comoditate, fie din alte argumente care tin de timpul si spatiul alocat pentru zonele special amenajate, vor fi oameni care vor reduce numarul de pauze de tigara, pana la renuntarea completa. Sper ca acest lucru sa se regaseasca si in statisticile medicale, iar numarul deceselor si imbolnavirilor care au la baza consumul de tutun sa creasca in mod semnificativ”.

Amintim ca proiectul de lege privind interzicerea fumatului in spatiile publice a fost inclus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor  miercuri, 25 noiembrie, cu propunere de adoptare. Acesta va fi supus votului final, iar apoi trimis Presedintiei spre promulgare.