Deputatul Popa acuză finanțarea pe criterii politice a sportului brăilean: „HC Dunărea Brăila primește cei mai mulți bani publici pentru că e condus de ginerele europarlamentarului Tudose. CS Viitorul Ianca îi aparține nașului acestuia”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a fost acuzat astăzi de președintele PSD Brăila – care este și președintele CJ Brăila -, Iulian Chiriac, de faptul că „murdărește handbalul brăilean” și „lovește în administrația PSD cu tot felul de mizerii și atacuri ieftine”, prin faptul că acuză faptul că HC Dunărea beneficiază de un tratament preferențial din partea administrației PSD, când e vorba despre finanțările din bani publici.

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare Chiriac laudă performanțele HC Dunărea, spune că „performanța se face cu bani” și că finanțarea din bani publici se numește „sprijinirea sportului”, lucru pe care-l fac și alte administrații publice locale, fie că sunt conduse de PSD sau de PNL. De asemenea, liderul PSD mai afirmă că „în afară de gargară, amenințări și un stil golănesc de a face politică, Popa și gașca lui nu știu nimic”.

În ceea ce-l privește, președintele PNL Brăila afirmă într-un comunicat dat publicității că cei care politizează sportul sunt Chiriac și PSD-iștii care acordă HC Dunărea o finanțare din bani publici care este de 10 ori cât suma primită de toate celelalte sporturi la un loc, motivul fiind unul strict politic: „Președintele președinților, cel mai tare politician dintre investitorii la jocuri de noroc, mă acuză pe mine și PNL Brăila că «târâm HC Dunărea într-un război politic» și «murdărim handbalul brăilean».

Speculând un succes recent al echipei HC Dunărea, marioneta din fruntea Consiliului Județean Brăila a considerat că e momentul potrivit să mai arunce cu noroi înspre mine, acuzându-mă că nu susțin handbalul brăilean.

Nu, nu susțin doar handbalul brăilean, așa cum face PSD-istul Iulian Francisk Chiriac când e vorba de bani publici, eu susțin tot sportul local și consider că asociațiile și cluburile sportive locale trebuie să beneficieze de un tratament corect când e vorba despre finanțarea din banul public, nu să existe o discriminare pe criterii politice.

Nu eu am implicat HC Dunărea în jocuri politice, ci președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a implicat clubul în așa ceva, de când finanțează preferențial clubul condus de ginerele celui care-i este stăpân și căruia-i datorează funcția de președinte al PSD Brăila: europarlamentarul PSD Mihai Tudose.

Ceea ce am spus eu nu este că HC Dunărea nu merită să primească bani publici, ci că nu este corect ca doar HC Dunărea să primească sume consistente din banul public, că nu e corect ca celelalte sporturi locale să fie discriminate pe criterii politice, când e vorba despre finanțarea din banul public.

«Performanța se face cu bani», zice Francisk Chiriac.

Da, dar nu doar performanța în handbal feminin se face cu bani, ci performanța în toate sporturile se face cu bani. Celelalte sporturi din Brăila nu au dreptul să facă performanță cu bani de la bugetul local, așa cum face HC Dunărea?

HC Dunărea Brăila primește din bani publici de 10 ori suma care este alocată tuturor celorlalte sporturi. Despre asta este vorba!

Și nu-mi spuneți mie că nu putem pune întrebări legate de finanțarea preferențială a HC Dunărea, fiindcă acest club are rezultate meritorii! Ar fi și culmea să nu aibă rezultate meritorii, la câți bani publici se investesc în acest club!

Poate că dacă și alte cluburi sportive locale ar primi finanțări similare, ar avea și ele rezultate meritorii.

Pe ce criterii a decis președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, că doar HC Dunărea merită șansa de a face performanță cu banii publici?

Să ne explice și nouă, ca să știm! Fiindcă deocamdată, singura explicație pe care o găsim este aceea că președintele HC Dunărea este ginerele europarlamentarului Mihai Tudose.

Nu mai spun că printre cluburile care au primit ceva fonduri după ce a luat HC Dunărea cea mai consistentă sumă, s-a aflat și CS Viitorul Ianca, al cărui patron este un PSD-ist, nașul de cununie al ginerelui domnului Tudose.

Ce să facă celelalte cluburi brăilene? Să caute PSD-iști importanți cu care să se încuscrească, pentru a avea șanse să primească finanțări consistente de la administrația locală?

Cine politizează sportul, eu sau PSD-istul Francisck Chiriac?

În loc să dea răspunsuri la întrebările pe care le punem nu doar noi, PNL, ci și reprezentanții unor cluburi sportive locale, dar și iubitorii altor sporturi, Francisk Chiriac ne acuză de «mizerii politicianiste».

Mizeriile politicianiste le faceți dvs, domnule Chiriac, când finanțați preferențial din banii publici sporturile care au legătură cu PSD!”.