Deputatul Popa acuză o încercare de mușamalizare în cazul incidentului cu liftul de la Spitalului Clinic Județean Brăila, în urma căruia două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: „Îi cer public demisia managerului Delia Râșnoveanu și aștept ca președintele CJ să facă același lucru”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, acuză încercarea de mușamalizare în cazul incidentului de joi cu liftul din Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, în urma căruia două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și  îi cere public demisia managerului Brăila Delia Râșnoveanu. De asemenea, liderul PNL îi cere și președintelui CJ  Brăila, Iulian Chiriac (PSD), să-i solicite demisia lui Râșnoveanu (PSD).

Popa consideră că este foarte grav faptul că „persoane diferite din conducerea spitalului au prezentat variante diferite ale incidentului și variante diferite cu privire la numărul persoane care au necesitat îngrijiri medicale”.

Deputatul a transmis într-un comunicat de presă: „Incidentul de joi, 29 decembrie, cu liftul care nu a mai putut fi controlat și care «a alunecat necontrolat» de la etajul III al Spitalului Clinic Județean de Urgență, este încă o dovadă a modului iresponsabil în care este condus acest spital de managerul Delia Râșnoveanu, a cărei principală calitate este carnetul de partid.

PNL Brăila i-a cerut în mai multe rânduri demisia managerului Râșnoveanu, pe care colegul său de partid, președintele Consiliului Județean Brăila, social-democratul Iulian Francisk Chiriac, o protejează de ani de zile, în ciuda numeroaselor nereguli semnalate de-a lungul timpului de pacienți, de brăileni, în general, de consilierii PNL, de presă.

Domnul Chiriac nu obișnuiește să recunoască atunci când greșește, așa că nu ar fi de mirare să aflăm că dumnealui nu consideră că incidentul cu liftul din spital e o mare problemă.

În primul rând, e o problemă că un lift în care erau mai multe persoane n-a mai răspuns la comenzi și în loc să urce, s-a dus în jos, de la etajul III.

În al doilea rând este o problemă că persoane diferite din conducerea spitalului au prezentat variante diferite ale incidentului și variante diferite cu privire la numărul persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

După cum am citit în presă, întâi s-a declarat că nu a fost vorba despre «prăbușirea liftului», ci despre «o alunecare controlată», după care, atunci când angajații spitalului au dat informații suplimentare presei, varianta oficială s-a schimbat: n-a fost «alunecare controlată, sub supravegherea specialiștilor», a fost «alunecare necontrolată», iar specialiștii au ajuns după ce liftul s-a oprit la subsol. Apoi Poliția a spus că a fost «cădere în gol de la etajul III».

Și nu e singura neconcordanță: întâi a fost o persoană care a necesitat îngrijiri medicale, apoi, la insistențele presei, reprezentanții spitalului au recunoscut că au fost două persoane, dar au spus că n-au fost leziuni grave. Apoi Poliția a anunțat că s-a întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Este o bătaie de joc la adresa noastră, a brăilenilor, ca atunci când este vorba despre un incident atât de grav, să încerci să mușamalizezi lucrurile!

Dacă «aluncarea necontrolată» era «cu viteză mică», așa cum declară purtătorul de cuvânt al spitalului, cum a ajuns o persoană să aibă leziuni la coloană?! Ce înțelege purtătorul de cuvânt prin «viteză mică»?

Și cum este posibil ca un lift care a căzut în gol de la etajul III, cu atâția oameni în interior, să nu fie supus unei verificări serioase, ci să fie repus în funcțiune în câteva ore, pentru ca mai apoi angajații să ia singuri decizia de a nu mai urca în el, fiindcă aseară «mirosea a ars»?

Cât de mare poate să fie inconștiența conducerii spitalului, ca să nu facă verificări foarte serioase, înainte de a permite folosirea acelui lift, care înțeleg că are peste 40 de ani vechime? Chiar este nevoie să se întâmple o tragedie pentru ca managerul Râșnoveanu să priceapă că nu se poate juca în asemenea mod cu viețile oamenilor?

Îi cer public demisia managerului Delia Râșnoveanu și aștept ca președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, să facă același lucru”.

Amintim că Poliția s-a sesizat în acest caz ieri după-amiază, după ce presa a publicat informații pe acest subiect.