Deputatul Popa: Alina Neacșu nu este membru PNL. Adeziunea ei nu a fost discutată în forurile de conducere ale organizației. Cătălin Boboc nu este legitim pentru a lua anumite decizii

Chiar dacă a fost prezentată ca fiind membru PNL, dr. Alina Neacșu nu este membru PNL la acest moment – este ceea ce a declarat astăzi deputatul liberal Alexandru Popa, în contextul în care în urmă cu câteva zile președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a apărut într-o conferință de presă cu dr. Neacșu, pe care a prezentat-o ca fiind un nou membru al organizației – mai exact, „un suflu nou, nu tânăr, în PNL”.

„Doamna Alina Neacșu nu este la acest moment membru PNL. Ca cineva să devină membru PNL trebuie să treacă prin Biroul Politic Local și Biroul Politic Județean. Adeziunea dumneaei nu a fost discutată nici în BPL, nici în BPJ. Eu nu știu dacă a depus adeziune. Dânsa nu este membru la acest moment.

Eu nu spun că nu e binevenită între noi, dar în acest moment, din punct de vedere al statutului PNL, nu este membru PNL”, a declarat Popa în această după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, consilierul județean Dănut Lungu (PNL) a comentat pe un ton amar: „Și noi am aflat cum ați aflat și dvs, dar dvs ați aflat înaintea noastră, că noi am aflat din presă…”.

Mai mult, Lungu a afirmat că din punctul său de vedere nu este o idee bună primirea Alinei Neacșu (fost director medical al Spitalului Județean) în PNL, având în vedrere că în ultimii ani consilierii județeni liberali au criticat în mod sistematic managementul spitalului amintit: „Știm destul de bine că foarte mulți medici au plecat din cauza  managementului defectuos din ultimii 2-3 ani de zile din Spitalul Județean. Nu mi se pare un câștig pentru PNL cineva care a făcut mai mult rău în sistemul sanitar decât bine, atât timp cât a fost la conducerea Spitalului Județean”.

Întrebat de ziariști dacă i se pare în regulă ca președintele PNL Brăila să anunțe într-o conferință de presă că cineva este membru PNL și acea persoană să facă declarații în calitate de membru PNL, în condițiile în care adeziunea sa nu a fost nici măcar discutată în forurile de conducere ale partidului și în care membrii acelor foruri de conducere nu știau de adeziunea sa, deputatul Alexandru Popa a răspuns: „Nu, nu este în regulă. Ăsta-i motivul principal pentru care candidez pentru funcția de președinte PNL. Cătălin Boboc este un președinte interimar, nu este legitim pentru a lua diferite decizii, nu a fost ales, a fost numit; vom vedea la alegerile interne ce vor hotărî colegii.

Aștept alegerile interne și nu vreau să ajung ca predecesorii mei, discuțiile interne să le fac publice. Eu nu am știut cu cine va ieși Cătălin în conferința de presă. Nu sunt eu cel care va decide dacă doamna Neacșu va fi sau nu va fi membru PNL, e BPL, e BPJ care vor decide dacă este sau nu membru PNL”.

Întrebat dacă personal, crede că este oportună primirea în partid a Alinei Neacșu, Popa a comentat: „Eu nu cunosc nici activitatea dumneaei, nici nu o cunosc personal, nu pot să-mi dau cu părerea”.

La rândul său, Lungu a intervenit: „Dvs, presa, ați aflat înaintea noastră că doamna Neacșu este membru PNL. Noi nu am știut decât în momentul în care am văzut în mediul online articolele scrise de dvs. Atunci am aflat”.

Întrebat dacă s-a mai întâmplat vreodată în PNL Brăila în ultimii 10-15 ani o asemenea situație, în care membrii forurilor de conducere ale organizației au aflat din presă despre faptul că cineva a devenit membru PNL, Lungu a răspuns: „Eu n-am auzit de când sunt în politică…”.