Deputatul Popa: Anul acesta Guvernul PNL nu intenționează să majoreze taxele, nu va modifica în niciun fel impozitarea

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că anul acesta Guvernul PNL nu intenționează să majoreze taxele și nu va modifica în niciun alt fel impozitarea, „ceea ce este o veste bună și este un mesaj important dat de prim-ministrul PNL Nicolae Ciucă pentru mediul de afaceri, mai ales în contextul economic actual”.

Într-un comunicat dat publicității liderul liberal precizează că „Guvernul condus de PNL dovedește încă o dată că are o orientare pro-business și că înțelege că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, nu de taxe introduse peste noapte. Acest lucru a fost demonstrat atât prin alocările de la buget pentru investiții, cât și prin pachetul «Sprijin pentru România», care cuprinde 60% alocări doar pentru mediul de afaceri.

În viziunea liberalilor, este esențială valorificarea fondurilor europene și mai ales a oportunităților oferite de PNRR.

PNL a dovedit în nenumărate rânduri că este un bun partener pentru mediul privat și este conștient că taxele noi nu ar face altceva decât să împovăreze companiile, că taxele suplimentare sau majorarea taxelor existente ar avea impact negativ asupra celor care aduc bani în economie.

Reamintesc faptul că PNL a susținut întotdeauna cota unică de impozitare, iar experiența a arătat că aceasta a adus mai mulți bani la buget decât impozitul progresiv”.