Deputatul Popa anunță că i s-au aprobat patru amendamente la Bugetul pe anul 2023, de care vor beneficia comunele Cireșu, Grădiștea, Surdila Găiseanca și Surdila Greci

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, anunță că astăzi  i-au fost aprobate în Parlament patru amendamente la Legea Bugetului de stat pe 2023, de care vor beneficia patru comune din județ.

Popa precizează într-un comunicat dat publicității: „În cadrul dezbaterilor la proiectul Bugetului de stat pe anul 2023 am depus patru amendamente prin care am cerut fonduri pentru înființarea unei unități de tip after school în comuna Cireșu, pentru amenajarea și dotarea after school-ului de la Școala Profesională «Emil Drăgan» din Grădiștea, pentru modernizarea Școlii Gimnaziale din comuna Surdila Găiseanca și pentru reglementarea și semnalizarea rutieră permanentă în Surdila Greci.

Astăzi, în plenul Parlamentului au fost aprobate toate aceste amendamente, astfel încât fiecare dintre primăriile amintite va primi câte 220.000 lei pentru proiectele respective.

Înainte de intrarea în dezbatere a proiectului de buget pentru anul 2023 am discutat nu doar cu primarii PNL din județ, ci și cu unii dintre primari PSD, pe care i-am întrebat dacă vor să susțin amendamente legate de comunele lor, dar ei mi-au spus că vor vorbi despre aceste lucruri în cadrul partidului lor.

În ceea ce mă privește, mă bucur foarte mult că am putut să ajut câteva comune din județ să obțină niște bani în plus, pentru a realiza proiecte care sunt în interesul comunităților respective”.

După cum am informat, în afara amendamentelor depuse de deputatul liberal, care se referă la județul Brăila, a mai fost aprobat un amendament care vizează alocarea a 7.500 mii pentru Realizare servicii privind Planul de investiții/ Master Plan și Studiul de Fezabilitate necesare pentru obiectivul de investiție „Realizarea Aeroportul internațional Galați-Brăila”, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF aferente viitorului obiectiv de investiții. Județul Galați a primit, la rândul său, o sumă egală, cu aceeași destinație. În ceea ce privește aceste sume, succesul reprezentat de aprobarea amendamentului a fost revendicat de social-democrați.

Potrivit informațiilor pe care le-am obținut pe surse, ar mai avea „undă verde” două amendamente ce privesc județul Brăila:

*74.000 lei pentru restaurarea bisericii Buna Vestire din municipiu (pe un amendament al Grupului Minorităților din Parlament);

*125.000 lei pentru „finanțarea liceelor tehnologice cu profil predominant agricol” – mai exact, este vorba despre Liceul Tehnologic „Gheorghe K. Constantinescu” din municipiul Brăila.

Mâine se va da votul final asupra Bugetului pe anul 2023 în plenul Parlamentului.