Deputatul Popa anunță fermierii interesați că APIA a început să elibereze adeverințe pentru beneficiarii campaniei 2021

Deputatul PNL de Brăila Alexandru Popa anunță că din data de 15 martie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), eliberează adeverințe pentru beneficiarii campaniei 2021.

Mai concret, este vorba despre faptul că APIA a încheiat convenții pentru finanțarea capitalului de lucru cu instituții bancare și nebancare și eliberează adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plăți directe (schema de plată unică pe suprafață – SAPS, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu) și pentru beneficiarii măsurilor de mediu și climă (Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale), implementate în cadrul campaniei 2021.

„Aceste convenții se adresează fermierilor care doresc sa acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și non-bancare care au încheiat convenții cu APIA.

La solicitarea scrisă a fermierului respectiv, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus Cererea unică de plată pentru anul 2021, prin care solicită sprijin pentru schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu și/sau pentru măsurile de mediu și climă.

De asemenea, prin adeverință se confirmă suprafața determinată la plată pentru schemele care fac obiectul convenției, precum și faptul că beneficiarul îndeplinește condițiile pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA.

Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și FGCR/ FNGCIMM vor fi postate pe site-ul APIA, la adresa: www.apia.org.ro, în secțiunea «Convenții, Acorduri, Protocoale», astfel încât cei interesați pot găsi acolo informațiile dorite”, a precizat Alexandru Popa.