Deputatul Popa califică faptul că ministrul Daea intră sub tunurile de apă ale sistemului de irigații și intră în pantofi în canalul de irigații drept „o circotecă ieftină”: „Daea e un vechi comunist, specialist în agricultura anilor ’90”

„Faptul că domnul ministru Daea se bagă sub tunurile de apă ale sistemului de irigații sau că intră în pantofi în canalul de irigații este o circotecă ieftină, pe care unul ca mine, care e inginer agronom și știe problemele care sunt în teren,  nu poate s-o accepte. Mergem în teren și ne ducem la ora 11,30 noaptea pe câmp să vedem porumbul… Să știți că noaptea porumbul e mai vesel!” – este  declarația făcută astăzi de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, cu privire la modul în care se manifestă noul ministru al Agriculturii, Petre Daea (PSD).

Popa, care este el însuși fermier, a fost întrebat despre acest subiect în cadrul unei conferințe de presă, după ce dimineață a postat un comentariu acid la adresa lui Daea, ce a fost fotografiat după ce a intrat în pantofi în apa dintr-un canal de irigații zilele trecute, în timpul unei vizite neanunțate în județul Brăila.

Deputatul l-a catalogat pe Daea ca fiind „un vechi comunist” și a spus că „nu are nimic personal cu acesta”, dar actualul ministru știe agricultura care se făcea în urmă cu câteva decenii, ceea ce înseamnă că „este depășit”: „El este un specialist din anii ’90. Astăzi nu mai este un specialist care mie, ca inginer agronom, să-mi stârnească interesul să-l ascult. În afară de faptul că «planta are nevoie de apă»… asta știm și noi, nu e nimic nou.

În județul Brăila, acolo unde nu se irigă nu vom recolta nimic. Situația e una critică. Față de anul 2020, când cheltuielile erau la 2500-3000 de lei/ ha, anul ăsta au ajuns 6000 lei/ ha. Cu siguranță fermierii brăileni vor avea o problemă foarte mare. Trebuie să găsim o variantă prin care să le acordăm despăgubiri”.