Deputatul Popa: Cel mai mare PSD-ist de la Brăila nu a fost nici Tudose, nici Rotaru, nici Simionescu, ci a fost Vasile Varga. Vasile Cortez a fost vioara întâi în trădarea vechilor membri PNL

„Pot să spun cu mâna pe inimă că cel mai mare PSD-ist de la Brăila nu a fost nici domnul Mihai Tudose,  nici domnul Ion Rotaru, nici domnul Aurel Simionescu. Cel mai mare PSD-ist de la Brăila a fost domnul Vasile Varga” – este declarația deputatului liberal Alexandru Popa.

L-am întrebat pe acesta în cadrul unui interviu care sunt PSD-iștii din PNL Brăila despre care vorbește de câteva luni, iar Popa i-a numit pe fostul deputat Vasile Varga și pe Vasile Cortez, dintre numele cunoscute.

Alexandru Popa a spus că la alegerile de zilele trecute pentru Primăria Viziru „domnul Vasile Cortez a fost vioara întâi în trădarea vechilor membri PNL”.

Parlamentarul a vorbit despre faptul că mai mulți colegi liberali l-au dezamăgit în ultimele săptămâni, „unii prin neimplicarea în campania electorală: nu au fost o zi pe stradă și nu au fost alături de candidatul nostru. Unii au dus membrii noștri către PSD și primul om care îmi vine în minte astăzi este  domnul Cortez, care este omul de casă al PSD. Un lucru e clar: domnul Cortez în viitoarea echipă nu are niciun loc și nu vreau să lucrez cu dumnealui, pentru că timp de 7-8 ani, de când e în PNL, doar și-a bătut joc de această filială”.

Despre președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, Popa a spus: „Cătălin, cu toate greșelile lui, nu este PSD-ist. Și nu am nicio înțelegere cu el. Cătălin Boboc nu va avea loc în echipa mea. Eu discuții voi avea cu Cătălin, nu este adversarul meu, între mine și Cătălin nu va fi niciodată o relație de răutate. E o luptă strict politică, iar în echipa mea nu este binevenit”.

Alexandru Popa a mai afirmat că odată ce va fi ales președinte al Organizației Județene PNL Brăila, „aceste partid nu  va mai fi condus pe persoană fizică. Vremea amenințărilor, vremea dezinformărilor și zâzaniei în cadrul partidului a luat sfârșit”.

L-am mai întrebat pe deputatul liberal ce le răspunde celor care consideră că este prea tânăr și nu are suficientă experiență politică pentru a reuși să țină în frâu Organizația Județeană Brăila, în care de ani de zile există tabere și lupte interne.

Acesta a răspuns: