Deputatul Popa consideră că în județul Brăila nu există turism: „Încercăm să ne cârpim cu două-trei investiții private. Administrația locală nu a făcut nimic pentru turism”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, consideră că „administrația locală nu a făcut nimic pentru turismul brăilean” și că practic, în județul nostru „nu există turism”.

El a făcut aceste declarații astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu (PNL) și Florin-Sergiu Dobrescu, secretar de stat în ministerul amintit.

Popa a amintit de câteva dintre punctele de atracție ale Brăilei care în opinia sa nu au fost valorificate de administrația locală: „Singura investiție serioasă în Lacu Sărat este resortul realizat de domnul Dogărescu.

Situația stațiunii Lacu Sărat este cea pe care o știm cu toții. Administrația locală a dus în acest punct întreaga stațiune. Nu este investit nimic.

Am discutat și problema Centrului vechi, care este într-o paragină. Noi am putea dezvolta turismul la Brăila, având și Dunărea, având un Centru vechi foarte frumos, dar care nu a fost valorificat așa cum trebuie. Ne ascundem neputința sub un mesh…

Doar luăm măsuri populiste, impozităm cu 500% pe cei care nu-și reabilitează clădirile din Centrul vechi. Dar când faci asta trebuie să vezi dacă ai fost în stare să reabilitezi toate clădirile care sunt în patrimoniul Consiliului Local.

Avem Dunărea, avem Centrul vechi, avem stațiunea Lacu Sărat, dar la noi  în județ nu există turism.  La noi încercăm să ne cârpim cu două-trei investiții private în care noi, statul, nu am avut nicio contribuție”.