Deputatul Popa consideră că Spitalul Județean Brăila are nevoie de un manager care să câștige concursul pe bază de competență, nu de apartenență politică: „Nu facem politică pe sănătatea brăilenilor!”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, consideră că Spitalul Clinic Județean de Urgență are nevoie de un manager apolitic, care să ocupe funcția strict pe bază de competență.

Popa susține că trebuie să se termine cu numirile politice făcute de PSD, mai ales după experiența cu Delia Râșnoveanu (PSD), care și-a dat demisia recent, după o tragedie întâmplată în spital, în condițiile în care de-a lungul ultimilor ani liberalii i-au cerut în mai multe rânduri demisia, dar social-democrații au făcut scut în jurul ei.

Șeful PNL Brăila a comentat astăzi declarațiile făcute recent de europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) în cadrul unei emisiuni realizate de Realitatea TV, în care s-a discutat printre altele și despre numirea unui manager interimar la Spitalul Județean Brăila, context în care social-democratul a spus: „Luați voi spitalul și făceți-l voi, dacă sunteți deștepți! Interimar, puneți-l manager pe cel de la PNL. Noi o să vă propunem ca, de exemplu, domnul doctor Pricop, membru PNL, să fie manager al Spitalului Județean. Președintele Consiliului Județean trebuie să numească acum un manager interimar. Îl numim interimar pe cel de la PNL”.

Popa a spus: „Vedeți și dvs destul de clar cum văd colegii noștri de alianță de la PSD un subiect foarte sensibil, poate cel mai important pentru municipiul și județul Brăila – Spitalul Județean. O negociere ca la tarabă: o să punem unul de la PNL, o să punem unul de la UDMR, o să punem unul de la USR. Cred eu că brăilenii merită mai mult, nu merită să facem politică pe sănătatea și pe cârca lor. Cred că la Spitalul Județean trebuie să vină în urma unui concurs corect un bun profesionist și să fie un om care  nu are culoare politică. Pentru că oamenii care au culoare politică au cu siguranță și anumite obligații.

Ceea ce se întâmplă astăzi în Spitalul Județean este o bătaie de joc pe care noi am tot semnalat-o în ultimii ani, iar PSD a luat hotărârea să-i ceară demisia doamnei Delia Râșnoveanu doar în contexul în care acest preț a fost plătit cu vieți omenești.

Trăiesc cu speranța că domnul Tudose nu mai are vreo rudă, nu mai are vreo nașă, vreo soră de nașă, vreun ginere, ceva; poate avem norocul să se fi terminat rudele administrației PSD și să avem capacitatea să punem oameni sănătoși la cap și oameni care pot conduce cu adevărat Spitalul Județean”.

Informat de o ziaristă că potrivit informațiilor obținute de ea pe surse, propunerea PSD pentru funcția de manager interimar al Spitalului Județean ar fi dr. Cristiana Voineag și întrebat cum comentează acest lucru, șeful PNL a spus: „Consilier local PSD… Despre ce vorbim? Vă mai spun ceva: frica cea mai mare a dumnealor este că poate să vină un om corect, un om cu viziune, care le poate scoate la lumină toate mizeriile. Știți destul de bine că lucrurile nu sunt tocmai corecte în Spitalul Județean”.

Cât privește varianta Simona Drăghincescu pentru funcția de manager interimar la spital, Popa a spus: „Nu cunosc expertiza doamnei Simona Drăghincescu, dați-mi voie să nu comentez”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns