Deputatul Popa: Dacă vom fi marginalizați de către domnul Cîțu pentru că suntem susținătorii domnului președinte Orban, asta e. Susținerea noastră va merge până la sfârșit către domnul Orban

„Dacă noi vom fi marginalizați de către domnul Cîțu, dacă asta va fi hotărârea dumnealui, pentru că suntem susținătorii domnului președinte Orban, susținerea noastră va merge până la sfârșit – și mi-o asum. Noi suntem oameni corecți și loiali” – este ceea ce spune deputatul liberal Alexandru Popa, după ce a constatat că tabăra Cîțu din propriul partid l-a demis zilele trecute pe colegul său, Cătălin Canciu, din funcția de inspectorul școlar general al Brăilei.

Canciu are „vina” de a face parte din grupul celor din PNL Brăila care-l susțin pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL, nu pe premierul Florin Cîțu și nu are niciun dubiu că acesta este singurul motiv pentru care a fost demis.

Fostul inspector școlar general a declarat că după ce a aflat că a fost schimbat din funcție a avut o discuție cu președintele PNL Ludovic Orban, iar acesta i-a spus „să fie puternic, așa cum îl cunoaște, adică să nu clacheze în ceea ce privește activitatea de partid”: „Una-i una, alta-i alta. Inspectoratul s-a încheiat pentru mine, iar activitatea la partid va fi mai susținută ca niciodată”.

La rândul său, deputatul Alexandru Popa a precizat că a avut o scurtă convorbire cu președintele Orban și a rămas ca marți (mâine – n.r.) să aibă o întâlnire cu acesta, pentru a discuta pe larg despre situația amintită.