Deputatul Popa: De acum înainte, până la finalul mandatului, voi folosi indemnizația mea de deputat pentru acte de caritate. Lună de lună voi face public modul în care am folosit banii din indemnizație

Președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, anunță că de acum înainte, în cei trei ani care mai sunt până la finalizarea mandatului său de deputat, va folosi lună de lună indemnizația pe care o primește ca parlamentar pentru acte de caritate.

Popa precizează într-un comunicat dat publicității că nu s-a dus în Parlament pentru banii pe care îi reprezintă indemnizația respectivă (care se ridica la circa 10.000 lei/ lună) și că vrea să folosească sumele respective pentru a ajuta lunar diverși brăileni care se află într-o situație financiară mai dificilă. În plus, deputatul liberal îi îndeamnă și pe ceilalți parlamentari de Brăila să facă același lucru: „Eu nu m-am dus în Parlament pentru indemnizația de deputat, eu m-am dus pentru că vreau să încerc să schimb ceva în bine în felul în care se face politică și în modul în care este reprezentat județul Brăila la nivel parlamentar. Nu mi se pare normal să-ți dorești să fii senator sau deputat pentru banii pe care îi încasezi ca indemnizație. Eu cred că normal este ca un om să ajungă în Parlamentul României atunci când este împlinit din toate punctele de vedere, inclusiv profesional și financiar.

În situația în care este la ora actuală România nu mi se pare corect ca noi, parlamentarii, să trăim foarte bine cu indemnizațiile pe care le luăm, iar oamenii care ne-au votat să o ducă rău.

Nu pot eu să rezolv problemele tuturor brăilenilor care se află în situații financiare dificile, dar sigur pot să încerc să-i ajut pe unii dintre ei. De aceea am luat decizia ca de acum înainte, până la finalul mandatului, în fiecare lună să folosesc indemnizația mea de deputat pentru acte de caritate. Și ca să fie transparență totală în această privință, lună de lună voi face public modul în care am folosit banii din indemnizație, ce ajutor i-am oferit și cui.

Eu sunt în permanentă legătură cu primarii din județ și-i voi ruga să-mi semnaleze cazurile sociale mai deosebite care există pe raza localităților respective. De asemenea, mai cunosc și eu astfel de cazuri din  județ. În baza informațiilor pe care le obțin, în fiecare lună voi decide cine va beneficia de acest ajutor pe care îl ofer și în ce formă va veni ajutorul, dacă va consta în bani, în îmbrăcăminte și rechizite pentru copii, materiale de construcții pentru repararea sau construcția unei case, etc, în funcție de necesități.

De azi înainte indemnizația mea va merge către oameni care se află în situații financiare dificile din județul Brăila. Nu mă interesează dacă acei oameni m-au votat sau nu, mă interesează ca în măsura în care pot, să ajut brăilenii, pentru că pe ei îi reprezint în Parlament.

Nu este vorba despre mită electorală, fiindcă după cum știți, mai sunt câțiva ani până la alegeri, ci este vorba despre niște lucruri făcute din suflet. Și-i invit și pe ceilalți parlamentari de Brăila să facă același lucru, dacă doresc”.