Deputatul Popa: Decizia mea este să rămân în PNL, chiar dacă se face alianța cu PSD. Eu am datorii morale pentru a mă lupta pentru primarii mei, pentru oamenii pe care îi am

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că nu va pleca din PNL, chiar dacă la nivel central se va aproba intrarea PSD la guvernare, alături de liberali.

Popa, care a votat în Biroul Politic Național al PNL împotriva variantei de colaborare cu PSD pentru formarea unui nou guvern, a precizat în cadrul unei emisiuni realizate la Reperul TV că nu poate influența major deciziile luate de conducerea centrală, unde are un singur vot, dar altfel stau lucrurile în ceea ce privește situația de la Brăila: „Eu nu voi colabora cu PSD la Brăila. Cât mă pricep și cât pot, voi face opoziție împotriva PSD la Brăila. Deciziile naționale și alianțele naționale nu le decid eu. Eu vorbesc strict despre problema mea, la Brăila, unde eu am puterea de a-mi convinge colegii să mergem pe o anumită linie.

Dacă la centru se hotărăște o altă linie, mă voi supune, că n-am ce face, nu ține doar de mine, dar în ceea ce ține de ograda noastră, voi face în așa fel încât să creștem frumos și sănătos, cu o opoziție constructivă împotriva PSD”.

În ceea ce privește faptul că în urmă cu câteva luni a declarat că dacă se va ajunge la o alianță PNL-PSD, preferă să-și depună mandatul de președinte al PNL Brăila și să plece acasă, Popa a comentat: „Știți destul de bine că am fost susținut de colegii mei pentru a ajunge președintele filialei PNL Brăila. Eu am multe datorii morale pentru a mă lupta pentru primarii mei, pentru oamenii pe care îi am, pentru consilierii locali și decizia nu o voi lua eu, o va lua întreg partidul.

Dar decizia mea personală este de a rămâne în PNL. Eu când am început cariera politică m-am înscris în PNL. PNL nu e reprezentat doar de Orban sau Cîțu. Eu am intrat în partid pentru principiile liberale. Având o activitate în privat, m-am regăsit în PNL și sper să ducem partidul acolo unde îi e locul”.