Deputatul Popa, despre fosta tabără Blasova: ”Va fi foarte greu ca această tabără să fie reînființată, pentru că e o situație juridică neclară. A rămas fosta tabăra, dar luciul de apă a fost concesionat unui operator privat”

Sunt șanse foarte mici ca fosta tabără Blasova să redevină spațiul de joacă și relaxare care a fost odată, de care s-au bucurat zeci de mii de copii – o spune președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

Subiectul a fost abordat astăzi în cadrul unei conferințe de presă la care a participat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu (PNL), președintele Popa și Florin-Sergiu Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. În acest cadru l-am întrebat pe ministrul Turismului dacă poate da o mână de ajutor pentru ca fosta tabără pentru elevi Blasova, care a aparținut fostului Minister al Tineretului și Sporturilor și care a ajuns o ruină, să fie trecută în patrimoniul Consiliul Județean sau al Primăria Frecăței (ambele și-au exprimat în trecut intenția de a o prelua) pentru a fi transformată și folosită în scop turistic.

„Avem și noi un caz similar la Suceava, la Bucșoaia, tot o tabără internațională și care avea activitatea intensă pe vremea lui Ceaușescu. În perioada în care căutam soluții eram vicepreședinte la CJ Suceava. Și noi am încercat preluarea; am preluat-o nu la CJ, ci la Primăria de care ține amplasamentul. Ulterior l-am predat și noi la Ministerul Sporturilor, care a inclus o investiție acolo prin CNI. Acum, din păcate, lucrurile sunt blocate pentru că este acest proces de predare-primire între Ministerul Sporturilor și Ministerul Familiei și Egalității de Șanse.

În măsura în care primesc eu sau domnul deputat Popa documente relevante, discutăm în cadrul Guvernului, discutăm cu doamna ministru ce perspectivă are domeniul ca atare, că nu discutăm doar despre tabăra de la dvs din județ. Probabil că are prevăzut un mod de acțiune pentru tot ce înseamnă tabere preluate de la Ministerul Sportului. Dacă ne puneți la dispoziție date în sensul acesta, cu mare drag”.

În ceea ce-l privește, deputatul Alexandru Popa a declarat că s-a interesat de acest subiect și a avut o discuție și cu primarul de la Frecăței (care în trecut a discutat cu fostul ministru al Tineretului și Sportului despre posibilitatea de a prelua tabăra de la Blasova), iar problema e mai complicată decât pare la prima vedere, pentru că sunt niște neclarități din punct de vedere juridic: „Acolo este o problemă: a rămas tabăra, iar luciul de apă care făcea tot peisajul este concesionat unui operator privat. Să știți că va fi foarte greu ca această tabără să reînființată, pentru că nu este o situație juridică clară”.