Deputatul Popa, despre înțelegerea care s-ar fi făcut între primarii PSD din Brăila, la recenta rectificare bugetară: „Am discutat cu 10-12 primari PSD și erau foarte supărați că le-a luat banii din comunele lor pentru a hrăni în continuare orgoliul domnului primar Dragomir”

„Pe lângă faptul că e arogant, primarul Dragomir este și mincinos” – este ceea ce a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

Acesta a făcut referire la o recentă declarație a primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD), cu privire la modul în care s-a ajuns ca Municipiul să primească ceva bani la recenta rectificare bugetară, când s-au împărțit unor unități administrativ teritoriale diverse sume din Fondul de rezervă bugetară. Mai exact, Dragomir a spus că inițial municipiul Brăila nu ar fi primit niciun leu la această alocare de fonduri, însă primarii PSD ai comunelor din județ au decis că cedeze fiecare o sumă din fondurile care erau alocate localităților lor, astfel încât să primească și Municipalitatea niște fonduri; în acest fel, s-ar fi strans cei 1.400.000 lei alocați în final către Primăria Brăila.

„În cele din urmă s-a găsit o soluție și le mulțumim celor care au arătat deschiderea necesară pentru a ajuta Municipiul, care face parte din județ și este centrul în care și cei din comune ajung la școală, la cumpărături, la instituții publice și este nevoie să ne privim cu respect reciproc”, a spus edilul șef.

Popa a declarat că are o relație bună cu majoritatea primarilor din județ și a discutat cu mai mulți primari PSD despre modul în care s-au alocat banii respectivi, iar aceștia i-au spus că nu au fost întrebați dacă sunt de acord să renunțe la o parte din banii ce le erau repartizați inițial, ca să primească și municipiul niște fonduri. Mai mult, liderul liberal spune că primarii PSD cu care a discutat erau foarte supărați că au aflat din presă despre faptul că s-a negociat peste capul lor și li s-au luat o parte din bani, ca să fie dați Municipalității: „Am discutat cred cu 10-12 primari vizavi de rectificarea bugetară pe care a făcut-o Guvernul României din Fondul de rezervă bugetară. Și le-am zis: «Măi, dar voi, comunitățile voastre, nu mai aveți probleme, cedați banii către Primăria municipiului?”.

Și ei mi-au spus destul de clar că n-au fost consultați și e o mare minciună din partea domnului primar Dragomir.

În primul rând nu știu ce temei legal a avut el să mute banii după bunul lui plac. L-am ruga frumos să ne explice și nouă, dacă coboară de la nivelul la care s-a urcat dumnealui.

A spus că s-au oferit primarii din județ (să cedeze o parte din sumele alocate localităților lor – n.r.). Iar primarii din județ habar nu au. E o minciună a domnului Dragomir.

Bun, ne bucurăm că Municipiul primește bani, că poate din banii ăia mai reușește să mai facă și dumnealui ceva, dar să nu mai mintă.

Vă spun că am discutat cu cel puțin 10-12 primari și mi-au spus că nu au cunoștință de așa ceva și erau foarte supărați că le-a luat banii din comunele lor pentru a hrăni în continuare orgoliul domnului Dragomir”.