Deputatul Popa, despre președintele Chiriac: „E un finanțator de nota 10 pentru HC Dunărea, clubul condus de ginerică. Dar ce fac ceilalți sportivi, care n-au norocul să joace handbal feminin?”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, critică modul în care înțelege conducerea PSD-istă a Consiliului Județean Brăila să trateze sportul local. Mai exact, Popa afirmă că șeful CJ, Iulian Chiriac, favorizează clubul HC Dunărea în dauna celorlalte sporturi locale, care nu au parte nici de fondurile de care beneficiază HC Dunărea din banul public și nici nu li se pune la dispoziție Sala Polivalentă, așa cum se întâmplă cu clubul de handbal.

Liderul liberal critică, de asemenea, faptul că deși se fac investiții din banul public pentru a crea condiții cât mai bune de antrenament sportivelor de la HC Dunărea, acestea investiții nu se fac la modul inteligent. Alexandru Popa se referă la faptul că s-au investit zeci de mii de euro pentru achiziționarea unei suprafețe de joc speciale destinate handbalului, la Sala Polivalentă, dar HC Dunărea a trebuit să joace meciurile din EHF European League la Buzău, fiindcă sala de la Brăila nu îndeplinește condițiile de omologare EHF: „Duminică, 4 februarie, la Buzău, HC Dunărea Brăila a jucat împotriva echipei din Croația, HC Lokomotiva Zagreb, într-un meci din grupa B a EHF European League.

S-a jucat la Buzău și nu la Brăila, pentru că Brăila nu are o sală omologată de EHF.

Cel mai iubit dintre președinți și cel mai mare iubitor de handbal dintre PSD-iști, Francisk Iulian Chiriac și lotul de campanie al acestuia au fost prezenți la meciul de la Buzău, iar Chiriac a purtat tricoul cu numărul 10.

Merita un 10 de la conducerea HC Dunărea Brăila, că e un finanțator de nota 10 pentru ei, le dă cât vor din bugetul Consiliului Județean, că doar un ginere are tata socru Mihai Tudose, șeful lui Chiriac!

Cu susținerea PSD-iștilor din Consiliul Județean, Francisk Chiriac a cheltuit zeci de mii de euro din banul public ca să creeze condiții cât mai bune clubului condus de ginerică, deși știa foarte bine că Sala Polivalentă nu îndeplinea condițiile de omologare impuse de EHF. Dar ce mai contează, că doar n-a dat din buzunarul lui, a dat din bani publici!

Ce contează că investește o mulțime de bani într-o Sală Polivalentă de care se folosește în principal HC Dunărea și la care alți sportivi au acces foarte rar, spre deloc! Dacă n-au avut norocul și alte sporturi să fie conduse de persoane cu contacte importante în PSD, asta e, restul sporturilor nu contează pentru președintele cu tricoul alb-albastru pătat cu roșu nr. 10.

Când este întrebat ce să facă restul sportivilor din Brăila care vor să se antreneze și ei în condiții decente, Francisk Chiriac face fente și le spune că se va construi o nouă Sală Polivalentă, cu 4000 de locuri, în care va fi loc pentru toate sporturile.

Problema e că până se va da în folosință noua sală va mai curge multă apă de Dunăre, fiindcă deocamdată nici n-au început lucrările. Ce să facă până atunci sportivii brăileni care n-au avut norocul să joace handbal feminin și nici nu și-au găsit un socru cu influență în PSD?

Poate să ia exemplul președintelui Chiriac și să se orienteze către jocurile de noroc. După cum știm, domnul Chiriac a băgat 500 de milioane de lei vechi în primul an și în al doilea an și-a permis să investească 1 miliard de lei vechi în jocuri de noroc. Dacă nu-l opream eu, în doi-trei ani scotea suficient de mulți bani din profit ca să-și construiască o sală de sport personală, pe persoană fizică, pe care putea să i-o dea cadou clubului HC Dunărea, din iubire pentru sport”.

(sursă foto – facebook Sportul Ilustrat)

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns