Deputatul Popa, despre președintele Chiriac (PSD): „Îi cheamă pe primarii PSD ca să facă poză cu ei și să se laude că s-a semnat un contract de finanțare, la 2-3 luni după semnarea contractului. Și primarii râd de el…”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, consideră că o dovadă a incapacității președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), de  a face față funcției pe care o ocupă este faptul că a ajuns în situația în care se plânge că din cauza schimbării legislației nu mai poate aloca fonduri pentru premierea elevilor merituoși, în condițiile în care alte consilii județene din țară au reușit să facă aloce fonduri în acest scop și chiar și Primăria Brăila a reușit să o facă.

Popa îi sugerează lui Chiriac ca dacă tot spune că nu mai poate aloca bani publici în acest scop, să facă o chetă printre consilierii județeni PSD și să dea din buzunarul lor bani pentru acești elevi cu rezultate meritorii: „Alte consilii județene din țară cum au reușit? Dar dumnealui, ca un bun cetățean, să facă următorul lucru: să-și strângă consilierii județeni, să bage mâna în buzunar fiecare, cum băgăm noi la PNL. Ei, când premiază pe cineva, nu premiază PSD, premiem cu toții, pentru că sunt bani și din taxele și impozitele pe care le plătesc eu, și din taxele și impozitele pe care le plătiți dvs, sunt din banii noștri. În schimb, noi, PNL, când facem o donație către un elev sau mai mulți elevi care au avut rezultate excepționale, o facem din buzunarul nostru.

De ce nu fac ei o chetă, ca să plătească aceste lucruri? Să facă exact cum facem noi! A, e bine doar pe cârca noastră? Când trebuie să facă eforturi personale, nu mai pot să le facă? Nu prea merge!”.

Popa a mai spus că dacă primarul Dragomir a știut ce să facă, pentru a se asigura că poate aloca fondurile necesare premierii elevilor, ar fi putut să-i spună și președintelui Chiriac, pentru ca și el să procedeze în același fel. Faptul că Dragomir nu i-a spus din timp lui Chiriac cum să procedeze și l-a lăsat să ajungă în imposibilitatea de a aloca bani de la buget în acest scop, este pentru Popa un semn că relația dintre cei doi lideri PSD nu e atât de bună pe cât vor ei să se creadă: „Domnul Chiriac nu înțelege nimic. Nu știe decât să atace. M-a făcut acum «inculpat», m-a făcut «bătăușul de la Cireșu». Nu mă deranjează, chiar mă amuză. De 3 ani de zile, tot mi-au reproșat acele lucruri. Ei au o tactică de la părinții lor, de la bunicii lor, de unde provin ei, din Partidul Comunist, repetă de multe ori același lucru, că le va intra oamenilor în cap. Oamenii mă cunosc, eu am curaj să merg pe stradă în orice comună.

Mă uitam: pune postări cu anumiți primari, «S-a semnat contractul….» la 3 luni după ce s-a semnat; când află și el, îi cheamă pe acei primari PSD ca să  facă poză cu ei la 3 luni după ce s-a semnat contractul. Am cazuri concrete când i-a chemat la 2-3 luni. Și primarii ăia râd de ei; deja au început investițiile, unii le au aproape de finalizare și Chiriac îi cheamă la poză… Vă dați seama ce personaj trist, sinistru și de prost gust.

Eu nu am o problemă personală cu omul Francisk Chiriac. Dacă se duce unde-i este locul, sofer pe un microbuz, să-și deschidă spălătorie auto, o cafenea, că a făcut cafele, are multe calități pe partea asta, dar să nu mai fie președintele CJ…”.