Deputatul Popa, despre președintele Iulian Chiriac și primarul Marian Dragomir: „Unul dintre ei are un pic mai mult creier și se pregătește să-i ia locul celuilalt”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, nu se miră că primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), nu a dat nici acum date cu privire la costul Zilelor Brăilei, desfășurate la mijlocul lunii august, deși mai mulți ziariști i-au cerut în repetate rânduri aceste informații de interes public.

Popa spune că e de înțeles de ce Dragomir să prefere să nu se afle că s-au cheltuit peste 60.000 lei din banul public pentru a aduce pe scenă o formație care în melodiile pe care le-a interpretat a promovat consumul de droguri și a adus  injurii Poliției: „Să plătești 60-70 de mii de lei pentru un concert de o oră, să te îndemne să te droghezi și nu știu ce să le mai faci la polițiști…

Domnul Dragomir tot încearcă să facă din orașul nostru un mare circ. Mai are un an de zile și vom vedea ce vor hotărî brăilenii. Nu poți să ții sugrumat un oraș, doar pentru a-ți face plăcerile tale personale. Aduci formații care cântă pentru partid, aduci formații care îndeamnă la consumul de droguri…

Vă spun că și în municipiul Brăila problema drogurilor este una foarte mare. N-am văzut din partea primarului Dragomir să vină cu un plan coerent pentru a reduce consumul de droguri. El nu a venit cu ceva constructiv. El se gândește că poate mai pune două borduri ca să mai ciupească trei lei, el se gândește să nu cumva să vină altă firmă, să câștige firma pe care trebuie să o aducă el din partea partidului, să fie el mulțumit, el nu vrea decât să dezvolte acest oraș în interesul propriu. El ce zice? Asfaltare, bordură…

Vă dau un exemplu: el în trecut l-a încurajat foarte tare pe Costică Cojea (primarul comunei Chiscani – n.r.) să facă acest parc în Lacu Sărat. El a fost unul dintre artizani, în momentul în care erau acolo o echipă, știți destul de bine că dezvoltarea stațiunii Lacu Sărat s-a făcut printr-o asociație în care membri sunt Consiliul Județean, Primăria Brăila și Consiliul local Chiscani. În această perioadă terenul fiind al domnului primar Cojea (al localității Chiscani – n.r.), ei au încercat să-l îndemne să facă acest parc. Parcul a fost aprobat pe fonduri europene”.

Potrivit liderului liberal, cât timp primarul Costică Cojea a fost în tabăra PSD, atât Iulian Chiriac (PSD), președinte al CJ Brăila, cât și de Marian Dragomir (PSD), președintele primarul municipiului, s-au lăudat cu proiectul parcului care urma să se facă în stațiunea Lacu Sărat; după ce Cojea a anunțat a trece în tabăra PNL, au început atacurile în presă și controalele.

Alexadru Popa a mai spus că primarul Cojea a trecut la PNL din cauza „modului execrabil” în care se comportă atât președintele Organizației Județene PSD Brăila, Iulian Chiriac, cât și  președintele Organizației Municipale PSD Brăila, Marian Dragomir, cu colegii de partid. În plus, deputatul a afirmat că unul dintre cei doi (Marian Dragomir și Iulian Chiriac) „are un pic mai mult creier și se pregătește să-i ia locul celuilalt”.

La remarca noastră, privind faptul că la acest moment nu există nicio dovadă că primarul Marian Dragomir „mai ciupește trei lei” când „pune două borduri”, Popa a replicat: „Eu îmi asum ceea ce spun. Să mă dea în judecată, dacă nu-i convine!”.