Deputatul Popa, despre subiectul majorării pensiilor: Acum, dacă se discută de intrarea lor la guvernare, PSD-iștii au încetat cu discursurile sforăitoare și revin cu picioarele pe pământ

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, consideră că noua poziție a PSD cu privire la majorarea pensiilor dovedește faptul că social-democrații nu au fost niciodată interesați de soarta pensionarilor, ci doar au speculat politic un subiect care „dădea bine ca imagine”.

Popa face referire la faptul că după ce mult timp a acuzat PNL că nu majorează pensiile cu 40%, acum, că negociază intrarea la guvernare alături de PNL, PSD-ul este dispus să accepte o majorare cu doar 11%, fiindcă știe că nu sunt bani pentru mai mult: „Una spunea PSD despre majorarea pensiilor când era în opoziție și alta spune acum, când e pe cale să ajungă la putere!

După ce au tot venit cu mesaje populiste în care cereau majorarea pensiilor cu 40% și refuzau să accepte ideea că din cauza pandemiei, bugetul de stat nu permite așa ceva, acum cei de la PSD și-au schimbat părerea. În negocierile pe care PNL le-a avut cu PSD în ultimele zile social-democrații au fost de acord cu o majorare a pensiilor cu 11%, pe motiv de pandemie.

Este o dovadă că discursurile PSD-iștilor nu veneau din grija lor pentru pensionari, ci din dorința de a specula politic un subiect sensibil, care dădea bine ca imagine. Acum, dacă se discută de intrarea lor la guvernare, PSD-iștii au încetat cu discursurile sforăitoare și revin cu picioarele pe pământ, sunt dispuși să se limiteze la cheltuielile pe care le suportă bugetul.

Da, pensionarii ar avea nevoie de o majorare cu 40% a pensiilor, dar în prezent bugetul nu suportă o asemenea majorare și acum admite și PSD acest lucru.

Se vede încă o dată populismului ieftin al celor din PSD, care pozează în apărătorii pensionarilor când le convine, după care o lasă mai moale când PSD se pregătește să vină la putere și trebuie să găsească banii necesari pentru a acoperi majorările de pensii pe care le cerea în urmă cu câteva luni”.