Deputatul Popa: Domnul deputat Niță, să-mi fie cu iertare, nu prea înțelege ce se întâmplă cu agricultura. Ce spune el sunt dezinformări tipic PSD-iste

„Eu, unul, am fost prezent la ședințele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, însă probabil domnul Niță nu știe că există și posibilitatea să participăm online…” – este replica pe care o dă deputatul brăilean Alexandru Popa (PNL) deputatului social-democrat Nicu Niță, care a afirmat astăzi că „la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților, din care fac și eu parte, liberalii nu vin niciodată”.

Popa, care este el însuși fermier – așa cum este și Niță -, consideră că PNL a dovedit deja că susține agricultura românească și a negat categoric informația dată de deputatul PSD cum că se aude că liberalii ar purta discuții – deocamdată neoficiale – privind posibila renunțare la gratuitatea oferită la apa și energia electrică pentru irigații. Mai mult, Popa afirmă că Niță lansează în spațiul public „dezinformări tipic PSD-iste”: „În primul și-n primul rând, în legislatură trecută, implicarea domnului Nicu Niță, cu PSD la guvernare, a fost una care tinde spre zero. Nu l-am văzut niciodată, ca fermier, prin județ și să susțină fermierii Brăilei.

Domnul Niță, să-mi fie cu iertare, nu prea înțelege ce se întâmplă cu agricultura, iar dezinformările tipic PSD-iste că fermierii vor fi puși să plătească apa și energia electrică pentru irigații sunt strigătul de disperare al PSD-iștilor pentru că în agricultura românească și în agricultura brăileană încep să se miște lucrurile și se fac lucruri serioase.

Îl invit pe domnul Nicu Niță să ne spună câte ha a susținut pentru extinderea sistemului de irigații în mandatul trecut.

Domnul Nicu Niță spune că prețul cu care își vând produsele cei care irigă terenurile sunt aceleași cu prețul cu care își vând produsele cei care nu irigă. Aș vrea să-i transmit că în România funcționează piața liberă, iar pe cel care cumpără nu-l interesează că vânzătorul a irigat sau nu; dar nu poate să înțeleagă toată lumea treaba asta…”.

Liberalul a încheiat afirmând că în opinia sa, „domnul Niță ar trebui să aibă o atitudine mai constructivă”.