Deputatul Popa, după ce a descoperit că președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a investit un miliard de lei vechi în acțiuni ale unei case de pariuri: „Mulți oameni și-au distrus viața din cauza jocurilor de noroc. Păi cum, domnule președinte? Dvs ați câștigat bani din slăbiciunea altora!”

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (PSD), deține acțiuni în valoare de 100.000 lei (un miliard lei vechi) la o casă de pariuri – este ceea ce a constatat președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, după ce s-a uitat în declarațiile de avere depuse de președintele CJ, Francisk Iulian Chiriac (PSD), în anii 2022 și 2023 și postate pe site-ul instituției amintite.

Popa a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că mai nou, Chiriac „a intrat și el în afaceri” prin faptul că a investit în acțiuni la o casă de pariuri. Liderul liberal a precizat că potrivit declarației de avere din 2022, Chiriac deținea la acea vreme 505 acțiuni, în valoare totală de 49.995 lei (aproape 500 milioane lei vechi) în acțiuni la casa de pariuri, iar declarația de avere depusă la începutul acestui an arată că șeful județului deține mai nou un număr de 1010 acțiuni, în valoare totală de 100.000 lei (un miliard lei vechi), la aceeași casă de pariuri.

„Eu am verificat, în 2022 un euro era undeva la 4,98 lei și printr-o acțiune inginerească, să spunem așa,  a domnului președinte, a hotărât să cumpere aceste acțiuni sub 10.000 euro, să nu cumva să-l ia cineva de la spălarea banilor, să-l întrebe de unde are banii”, a spus președintele PNL Brăila.

Popa a mai declarat că „a descoperit cu stupoare că domnul președinte al președinților are acțiuni la o rețea de jocuri. Am verificat și am zis că poate a făcut o greșeală în 2022, dar am văzut că greșeala lui a persistat și în declarația de avere din 2023. Dacă am ajuns ca președintele Consiliului Județean să fie unul care mâine, poimâine ne joacă la jocuri de noroc, să-mi fie cu iertare, eu nu mă regăsesc în acest președinte! Noi ne luptăm cu dependența de jocuri de noroc, sunt multe familii care s-au distrus, mulți copii care merg până în 18 ani și joacă la jocuri de noroc. Chiar dacă nimeni nu sesizează treaba asta, este o problemă foarte gravă în județul Brăila și în România. Mulți oameni și-au distrus viața din cauza jocurilor de noroc. Vine acest președinte, domnul Chiriac și ne spune cât de bine gândește el și cum vede el dezvoltarea… Păi cum, domnule președinte? Dvs ați câștigat bani din slăbiciunea altora!

Și mie mi-ar fi mai ușor ca în loc să semăn porumb să fac două săli de păcănele. Dar m-am gândit că nu aș vrea ca copiii mei, cândva, dacă vor face greșeli la viața lor, să fie cumva exploatați de un om ca domnul Francisk Chiriac.  Dacă brăilenii văd în acest om un om care poate dezvolta județul Brăila, înseamnă că-i cea mai mare pedeapsă a județului Brăila de la Revoluție și până acum!”.

Dat fiind că de ceva vreme președintele CJ Brăila nu mai răspunde întrebărilor care îl deranjează, îl anunțăm public pe această cale ca dacă dorește să exprime un punct de vedere pe acest subiect, este suficient să ni-l transmită și îl vom publica.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns