Deputatul Popa, după ce legumicultorii din Vișani i-au cerut ajutorul: „Au fost aruncate mii de tone de legume la Vișani! Oamenii au muncit un an de zile și au investit sume importante, iar la sfârșitul anului cineva își permite să-și bată joc de ei”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că a fost contactat zilele trecute de mai mulți legumicultori din comuna Vișani care i-au cerut să aibă o întâlnire cu ei, pentru a-i prezenta problemele cu care se confruntă aceștia, legate de neregulile din cadrul Organizației Udătorilor din localitate.

Popa, care este membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și este el însuși fermier, afirmă că a verificat deja o parte dintre informațiile ce i-au fost furnizate de legumicultori și acestea se confirmă: „În cadrul discuției pe care am avut-o aceștia au reclamat o serie de nereguli pe care le-ar face persoana care conduce această asociație, un anumit domn Cojocaru, lucruri care afectează grav interesele legumicultorilor. Ei mi-au solicitat să intervin prin mijloacele legale care-mi stau la îndemână pentru a-i ajuta să beneficieze de apa pe care o plătesc, pentru a-și iriga culturile.

La rugămintea lor, am făcut demersurile necesare și am aflat lucruri care au confirmat informațiile furnizate de aceștia: în conducerea asociației respective figurează persoane care sunt decedate, precum și persoane care nu au nicio legătură cu fermierii respectivi. De asemenea, am constatat că prețurile cerute de conducerea acelei organizații pentru apa livrată fermierilor sunt exorbitante.

În plus, legumicultorii au mai reclamat faptul că încasarea banilor se face fără chitanță, precum și faptul că cineva încasează banii și altcineva este președinte în acte. Mi s-a mai spus că nu s-a respectat legislația în vigoare cu privire la constituirea Adunării Generale an de an, dar și că apa pentru irigații este livrată după un program pe care domnul Cojocaru îl stabilește după bunul său plac.

Nu este posibil așa ceva, oamenii au muncit un an de zile și au investit sume importante, iar la sfârșitul anului cineva își permite să-și bată joc de ei. Știm foarte bine cei care suntem de profesie ingineri agronomi că spre exemplu, la cultura de ardei, dacă în ultima perioadă a vegetației nu se dă apă suficientă, începe un proces de bubare, cum spunem noi. Asta a făcut domnul Cojocaru: n-a livrat apă legumicultorilor atunci când aceștia aveau nevoie, iar rezultatul a fost că au fost aruncate mii de tone de legume la Vișani.

O organizație a udătorilor este una nonprofit care are scopul de a ajuta fermierii, prin furnizarea apei pentru irigații. Ceea ce se întâmplă la organizația din Vișani nu e corect, iar legumicultorii de acolo vor avea sprijinul meu necondiționat. Am început deja procedurile pentru a-i sprijini cu tot ce vor avea nevoie, pentru ca lucrurile să revină pe făgașul normal în organizația respectivă. Eu sunt fermier și am cultivat într-o perioadă legume, știu exact cu ce probleme se confruntă aceștia, știu ce muncă este și nu e corect ca cineva să-și bată joc de ei.

Vreau ca fermierii brăileni să știe că au în mine un susținător și că le stau la dispoziție pentru a-i ajuta în orice mod pot”.

(sursă video: Facebook Tinel Flămânzeanu)