Deputatul Popa, după ce o grindă ornamentală s-a prăbușit azi de la etajul 6 la Spitalul Județean Brăila, iar managerul spitalului a declarat că „ornamentul era vechi”: „Nu cumva toate celelalte ornamente, care sunt cu sutele probabil, sunt la fel de vechi? Ce facem acum? Sperăm să nu mai cadă și altele cât v-o mai ține PSD-ul în funcție?”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, consideră că atitudinea managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu, este una „iresponsabilă”, în condițiile în care aceasta a declarat că „nu sunt probleme deosebite”, după ce în cursul zilei de astăzi o grindă ornamentală lungă de peste un metru s-a desprins de pe peretele spitalului și s-a prăbușit de la etajul 6. Grinda respectivă a căzut pe copertina de la intrarea în spital, dar din fericire nimeni nu a fost rănit.

Popa spune că numai norocul a făcut să nu se întâmple o tragedie, caz în care Râșnoveanu chiar ar fi avut „probleme deosebite”.

Managerul spitalului a mai declarat că atât clădirea, cât și grinda căzută sunt vechi, iar liderul liberal se întreabă care este situația sutelor de astfel de grinzi ornamentale care există pe imobilul respectiv și care sunt la fel de vechi cu cea care s-a prăbușit astăzi: „Un nou incident întâmplat la Spitalul Județean Brăila atrage atenția presei locale și naționale: după ce în luna decembrie un lift s-a prăbușit de la etajul 3, astăzi s-a prăbușit o grindă ornamentală de la etajul 6 peste copertina de la intrarea în spital. O grindă care, din informațiile care au fost publicate, are peste un metru lungime și care a căzut într-o zonă pe unde trec o mulțime de oameni cât e ziua de lungă. Ar fi putut să se întâmple o tragedie astăzi, numai norocul a făcut să nu fie nimeni rănit.

În plus, din ce am aflat, echipajul ISU care s-a deplasat la fața locului a găsit și alte grinzi ornamentale care riscau să se desprindă și să se prăbușească de la înălțime și acestea au fost date jos.

Ce a declarat presei despre acest incident managerul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu, pusă în această funcție de PSD?

«Clădirea este foarte veche. Bucata care s-a desprins este un ornament foarte vechi. Nu a fost nimeni rănit, nu sunt probleme deosebite.»

Nu sunt probleme deosebite?! Cât de iresponsabilă să fii, să spui că nu sunt probleme deosebite? Ce s-ar fi întâmplat, doamna manager, dacă acea grindă ornamentală se prăbușea astăzi de la etajul 6 peste un om? A îndoit tabla de la copertină. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi căzut peste un om? Cine ar fi răspuns dacă s-ar fi întâmplat o nenorocire? Cel mai probabil ați fi avut probleme deosebite! Sau credeți cumva că dacă aveți carnetul roșu de partid, acesta vă scutește de orice răspundere, că apartenența la PSD vă este pavăză pentru orice?

«Clădirea e veche, ornamentul era foarte vechi». Nu cumva toate celelalte ornamente, care sunt cu sutele probabil, la toate etajele, sunt la fel de vechi? Ce facem acum? Sperăm să nu mai cadă și altele în mandatele dvs, câte or mai fi, cât v-o mai ține PSD-ul în funcție?

Nu erau destule problemele pe care le au bolnavii în interiorul spitalului, începând de la condițiile de cazare, continuând cu hrana, cu atitudinea unor medici și a unor asistente, cu faptul că intră în spital cu o boală și ies cu două sau cu o infecție nosocomială în plus sau cu mâna ruptă în condiții neelucidate! Nu mai vorbesc despre faptul că pacienții se plâng că li se cere șpagă! Acum oamenii sunt în pericol și în curtea spitalului!

Cât o să mai sfidați brăilenii, din poziția de manager pe care nu o zgâlțâie nimic, fiindcă vă susține președintele PSD, Iulian Francisk Chiriac? Cât o să mai sfideze brăilenii Iulian Chiriac, care în calitate de președinte al Consiliului Județean are sub autoritatea sa și Spitalul Județean de Urgență Brăila?

V-a interesat, domnule Chiriac, ce s-a întâmplat cu pacienta despre care s-a scris în presă zilele trecute, care a fost internată la secția de Neurochirurgie și la externare soțul ei a constatat că are mâna ruptă? Vă interesează că la Spitalul Județean Brăila cad lifturi și cad grinzi ornamentale sau preferați ca atunci când vorbiți despre spital, să vă lăudați că l-ați făcut spital clinic și că ați aprobat nu știu ce investiții, dar să ignorați nenorocirile care se întâmplă acolo? Aveți ceva de zis cu privire la problemele de la Spitalul Județean sau preferați să tăceți mâlc în continuare, să faceți pe mortul în păpușoi, doar-doar o uita lumea până la alegeri?”.