Deputatul Popa, după inundațiile de ieri: De ani de zile brăilenilor li se dă aceeași explicație: „A plouat mult!”. Ceea ce așteaptă oamenii de la primar este o soluție. Dar se pare că vor aștepta mult și bine

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, critică modul în care tratează primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), problemele care apar la fiecare ploaie mai puternică, atunci când sunt inundate mai multe străzi și curți și când este necesar să intervină pompierii cu pompe, ca să scoată apa din zonele respective.

Popa afirmă într-un comunicat dat publicității că brăilenii afectați de aceste inundații așteaptă de la primar soluții, iar el le oferă de fiecare dată explicația „A plouat mult!”.

Liderul liberal comentează declarațiile date astăzi de edilul șef ziariștilor care l-au întrebat despre acest subiect: „E o vorbă din bătrâni care spune «Țara moare și baba se piaptănă». Adaptată la ceea ce se întâmplă la noi, Brăila este inundată și Vulturul se distrează cu umbreluțe.

Ieri, când mai multe străzi din oraș erau inundate, când pompierii scoteau apa cu pompele din curți, iar pe Șoseaua Râmnicu Sărat, la pod, nu se mai putea circula cu mașina, când oamenii ar fi avut nevoie de niște răspunsuri, de niște explicații, pe contul de Facebook al primarului Marian Dragomir găseai: «Distracția continuă!». Distracție pentru cine? Că pentru brăilenii care nu puteau circula pe străzile inundate sau care aveau curțile pline de apă sigur n-a fost distracție!

Vulturul e foarte rapid când e vorba să filmeze și să posteze mărețele sale realizări, dar nu e deloc grăbit să filmeze și să posteze ceea ce se întâmplă în oraș după fiecare ploaie torențială. Când e ceva de bine, se grăbește să anunțe brăilenii pe Facebook, când e de rău… se face că plouă!

Și azi, pe contul lui este aceeași «distracție».

În schimb, citesc în presă că Vulturul, întrebat astăzi de ziariști despre inundațiile de ieri, a venit astăzi cu o explicație: «A plouat mult!». Și a mai spus că atât timp cât rețeaua de canalizare se face cu conducte care corespund STAS-ului în vigoare, așa se va întâmpla în continuare, adică vor fi străzi inundate. Soluția, zice Vulturul, este o rețea de canalizare cu conducte prin care să poată trece un autoturism, dar «deocamdată el nu se poate gândi la așa ceva». Deci, practic, ne spune că nu există soluție.

Ceea ce le spune primarul brăilenilor care locuiesc de pe străzile respective este ceva de genul «Asta e, n-aveți noroc în viață! Eu nu mă pot gândi la conducte prin care să treacă mașina, așa că la fiecare ploaie torențială o să treceți voi printr-un coșmar. Ghinion!».

De ani de zile brăilenilor li se dă aceeași explicație: «A plouat mult!». Asta știu și ei, n-au nevoie să-i informeze primarul. Ceea ce așteaptă acești oameni de la primar este să le spună: «Am găsit această soluție, o să facem asta și asta și asta, iar voi n-o să mai fiți inundați de fiecare dată când plouă mai tare». Așteaptă de vreo 6 ani acest gen de răspuns de la primarul Dragomir și pare că vor aștepta mult și bine”.