Deputatul Popa, după vizita ministrului Agriculturii la Brăila: „Domnul Daea are mare nevoie de odihnă, ceea ce e de înțeles, la vârsta sa venerabilă. De câte ori au nevoie de un ministru pentru Agricultură, PSD-iștii se tot întorc la Daea ca la sfintele moaște”

Președinte PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, consideră că evenimentul „Caravana Cunoașterii”, care a avut loc vineri, 3 februarie, în stațiunea Lacu Sărat, a fost un gen de „cel al XV-lea Congres PCR”, în care organizatorii PSD-iști au invitat doar anumiți fermieri, fiind excluși cei asupra cărora plana bănuiala că ar avea vreo simpatie liberală. Popa consideră că nu este corect să fie tratați în acest fel unii fermieri brăileni care nu au avut posibilitatea să afle la această manifestare informații care le-ar fi folosit și pe de altă parte, să fie invitați și chiar așezați la prezidiu oameni „care nu au nicio legătură cu agricultura”.

Liderul PNL a firmă într-un comunicat dat publicității: „Vineri a avut loc în stațiunea Lacu Sărat Conferința regională Caravana Cunoașterii, în care ministrul PSD-ist Petre Daea a prezentat unor fermieri Planul Național Strategic 2023-2027. Nu știu ce fermieri au fost acolo, dar știu o mulțime de fermieri care n-au fost invitați, deși sunt oameni care reprezintă ceva în agricultura brăileană.

Pe ce criterii s-au făcut invitațiile? Nu știu, dar pot să am unele bănuieli, având în vedere că toată floarea PSD-ului local a fost prezentă acolo.

La Caravana Cunoașterii au fost în prezidiu PSD-iști care n-au nicio legătură cu agricultura și nici cu cunoașterea. Ce treabă are președintele președinților, domnul Iulian Francisk Chiriac, cu agricultura? Ce treabă are domnul Iulian Francisk Chiriac cu cunoașterea?

Din imaginile pe care le-am văzut, Caravana Cunoașterii de la Brăila a fost un gen de cel de-al XV-lea Congres PCR, organizat în stil comunist, în care toți cei care erau bănuiți că ar avea o cât de mică legătură cu PNL-ul, adică «dușmanii partidului», au fost excluși din start. PSD și ministrul Petre Daea consideră că fermierii care sunt suspecți de liberalism nu merită să primească informații despre Planul Național Strategic 2023-2027 și despre fondurile europene ce pot fi accesate. Dacă ar fi după cei din PSD, toți banii ar merge numai la ai lor.

Din declarațiile pe care le-am văzut, domnul Daea a dovedit încă o dată că ar avea mare nevoie de odihnă, ceea ce este de înțeles, la vârsta sa venerabilă. Cel mai probabil domnul Daea crede că este de neînlocuit, pentru că de câte ori au nevoie de un ministru pentru Agricultură, PSD-iștii se comportă de parcă n-ar avea în partid nicio persoană mai tânără care să se priceapă la agricultură și se tot întorc la Daea ca la sfintele moaște.

Lăsați-l, domnule, să-și vadă de treaba lui, să cultive vița de vie, să facă vin, că înțeleg că pentru domnul Daea e o mare bucurie faptul că sistemul antigrindină ne-a ferit de necazul de a rămâne fără vin! Sau să crească oi, că văd că iubește oile, că face ce face și oricare ar fi subiectul discuției, el ajunge la oaie. Așa a făcut și vineri, în discursul său, când a plecat de la «vaca e dușmanul planetei» și de la ajutorul pentru bunăstarea taurinelor și a ajuns la «Cine se duce în piscul muntelui? Oaia!».

Și cine se duce prin canale? Daea!

Și cine se ia cu mâinile de cap? Agricultorii care își doresc în fruntea ministerului un om tânăr, cu o viziune nouă, modernă, în domeniu”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns