Deputatul Popa îi laudă pe primarii liberali că au depus fiecare cel puțin câte un proiect pe programul „Anghel Saligny”: „Au primit bani toți primarii, nu au fost departajări după culoarea politică, cum s-a întâmplat la PNDL1 și PNDL2”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” nu are nicio legătură cu PNDL2 și nici cu PSD, ci este un program inițiat de liberali. Popa îl contrazice astfel de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care scria recent pe o rețea de socializare că „Anghel Saligny” „este continuatorul PNDL2, program de a fost susținut și implementat de PSD”.

„Programul «Anghel Saligny» este unul nou, asumat de PNL; dacă vă amintiți, acesta este și motivul pentru care s-a rupt alianța pe care am avut -o cu USR. Este un program gândit și implementat de PNL.

Sunt 50 de proiecte finanțate în județul Brăila prin programul «Anghel Saligny». Mă bucur că și administrația PSD se bucură de ele, că se bucură și primarii PNL, cât și un primar USR, care am văzut că a luat cea mai mare sumă (Ionuț Postolache, USR, primarul comunei Măxineni, care a  primit o sumă egală cu cea pentru municipiului Brăila,  43 milioane de lei, pentru modernizarea stației de epurare Măxineni, înființarea unei stații de epurare în satul Latinu, înființarea sistemului de canalizare în satul Corbu Nou și modernizarea sistemului de canalizare în Măxineni și Latinu – n.r). E o mândire, e un tânăr care va dezvolta comuna. Bani sunt pentru toată lumea, dar programul este inițiat de PNL, nu a avut nicio treabă cu PSD la momentul la care a fost inițiat.

Eu le mulțumesc primarilor mei că au fost harnici și au depus toți cel puțin câte un proiect; în limita banilor au primit fiecare, nu au fost departajări cum au fost în trecut la PNDL1 și PNDL2, după culoarea politică”, a declarat președintele PNL Brăila în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul liberal a mai spus că a discutat cu primarii pe tema acestor proiecte și au gândit împreună unele care să fie utile pentru comunitățile respective. El a mai afirmat că multe dintre acestea au de-a face cu drumurile comunale, dat fiind că multe localități din mediul rural sunt deja prinse într-un proiect european mai mare privind dezvoltarea rețelei de apă potabilă și canalizare la nivelul județului și nu mai puteau primi finanțare pentru proiecte similare. Alexandru Popa a ținut să precizeze că și proiectul de 238 de milioane de euro derulat de Compania de Utilități „Dunărea” pe partea de alimentare cu apă potabilă și canalizare are legătură cu PNL-ul, pentru că a fost semnat de fostul președinte PNL Ludovic Orban, pe vremea când acesta era premierul României.