Deputatul Popa: „Îi somez Dragomir și pe Chiriac ca în 30 de zile să scadă prețul apei potabile; dacă nu, vom începe o campanie de strângere de semnături și vom merge în instanță cu un proces colectiv”

„Îi somez pe primarul Marian Dragomir și pe președintele CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac, ca în 30 de zile să scadă prețul apei potabile; dacă nu, vom începe o campanie de strângere de semnături și vom merge în instanță cu un proces colectiv, alături de brăileni” – este declarația făcută în această după-amiază, într-o conferință de presă, de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

În contextul în care de la 1 martie brăilenii sunt obligați să plătească cel mai mare preț din țară la apa potabilă și unul dintre cele mai mari la serviciile cumulate de apă-canal, respectiv  9,67 lei/mc apa potabilă (8,87 lei fără TVA de 9%) și  5,28 lei/mc (4,84 lei fără TVA) pentru canalizare-epurare, Popa a afirmat azi că s-a ajuns la asemenea sume pentru că operatorul de profil, Compania de Utilități Publice Dunărea, a fost transformată într-o „organizație de partid”:  „Toți PSD-iștii care nu sunt în stare să plece singuri în viață și să-și croiască un drum în privat sau să realizeze ceva pe picioarele lor sunt luați de partid, cum a fost și domnul Chiriac toată viața dumnealui, și duși într-un loc călduț. Acolo (la CUP Dunrea – n.r.) se dau salarii foarte mari, se cumpără mașini pe care doar un om de afaceri de succes și le-ar putea permite, sunt cheltuieli cu nemiluita, investiții foarte mari”.

Popa a mai spus că „cei doi președinți (președintele Organizației Județene PSD Brăila, Iulian Francisk Chiriac și președintele Organizației Municipale PSD Brăila, Marian Dragomir – n.r.) răspund, cu toate că în față este domnul Mangiurea (Silviu Mangiurea, director general CUP Dunărea, PSD – n.r.); președintele ADI Dunărea este domnul Marian Dragomir și vicepreședinte este domnul Francisk Chiriac. Ei sunt oamenii care dau viza pentru mărirea prețului apei”.

În opinia liderului liberal cei doi social-democrați „își fac campanie electorală pe cârca brăilenilor, angajând 30-40-200, câți sunt ei acolo membri de partid sau poate mai mulți”.

Popa a mai spus că dacă Dragomir și Chiriac nu găsesc o cale „prin care prețul apei potabile să fie unul decent – adică cu mult sub media națională -, vom demara o campanie de strângere de semnături și cred că vom reuși să strângem câteva zeci de mii de semnături și vom merge în instanță pentru a da în judecată CUP Dunărea”.

Președintele PNL Brăila a mai afirmat că liberalii au făcut „niște analize vizavi de apa potabilă din județul Brăila – avem buletinele de analize,  avem tot – în câteva comune și în municipiul Brăila și în 80% din cazuri să știți că apa nu este potabilă. Este vândută în facturi ca apă potabilă, iar fizic nu este apă potabilă. Dacă domnii de la PSD au ceva de comentat, le pot pune la dispoziție buletinele de analize. S-a făcut de două ori analiza apei în același punct de recoltare, cu o firmă agreată și autorizată”.

Alexandru Popa a mai ținut să precizeze că în ceea ce privește semnăturile ce vor fi adunate de la brăileni pentru contestarea în instanță a prețului apei potabile, nu se va mai întâmpla ca în cazul semnăturilor strânse de liberali în urmă cu câțiva ani, pe tema taxei pe apa de ploaie, când nu s-a mai ajuns în instanță cu acelea: „Îi anunț pe cei de la PSD  că nu vor mai avea șansa să negocieze, cum s-a negociat cu apa de ploaie”.