Deputatul Popa: Îl invit pe domnul Chiriac să coboare de pe soclul pe care s-a urcat, fiindcă s-ar putea să-l ia amețeala și căderea de la înălțime poate face rău sănătății. Dacă face buba la cap nu mai are cine să se ocupe de dezvoltarea Brăilei

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, îi ironizează pe președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), după ce social-democratul a declarat marți că Guvernul a abandonat Brăila și că el a rămas „ultimul om” care se mai preocupă de dezvoltarea județului și care dă o mână de ajutor localităților în acest sens.

Într-un comunicat dat publicității liderul liberal comentează că lui Chiriac „i-au murit lăudatorii, așa că a început să se laude de unul singur și după cum o face, mai are puțin și o să-și ridice singur și o statuie pentru merite deosebite în dezvoltarea județului Brăila și pentru «îmbunătățirea vieții de zi cu zi a brăilenilor»”.

Popa mai afirmă că „din declarațiile pe care le-a facut presei locale, se pare că mai nou, domnul Iulian Chiriac are impresia că este singurul preocupat de soarta brăilenilor, că este «ultimul om» care «dă o mână de ajutor efectivă». Și dacă el spune că e «ultimul om», cine suntem noi să spunem altfel?

Nu ne e clar însă la ce «dezvoltare» a județului se referă domnul Chiriac, fiindcă oricine trăiește în județul Brăila vede cu ochiul liber cât de mult se «dezvoltă» acesta de la un an la altul, iar pentru cei care vin din alte zone este la fel de evident cât de «dezvoltat» este, în comparație cu alte județe din țară.

În plus, pentru cine a fost interesat să parcurgă Strategia de dezvoltare a județului Brăila pentru perioada 2021-2027 a putut vedea că, spre exemplu, Brăila înregistrează în ultimii ani un declin demografic, că părăsesc județul în special persoanele tinere, bine calificate, că salariile din Brăila sunt printre cele mai mici la nivel național, că Brăila este în coada unui top național, fiind printre cele mai puțin atractive județe pentru stabilirea domiciliului, iar lista «realizărilor» poate continua. Iar județul Brăila este condus de PSD de foarte mulți ani. Despre ce «dezvoltare» vorbim?

Domnul Chiriac a mai declarat că el (singurul care mai susține interesele Brăilei) ajută localitățile prin proiectele de asociere cu primăriile, în baza cărora se confinanțează diverse investiții.

Îi amintesc președintelui Consiliului Județean că nu el (de unul singur) face acele proiecte, ci primăriile, că nu el (de unul singur) aprobă acele proiecte, ci consilierii județeni, care reprezintă mai multe partide, nu doar PSD.

Îl invit pe domnul Chiriac să-și revină, să coboare de pe soclul pe care s-a urcat de unul singur, în calitate de unic apărător al intereselor brăilenilor și al județului Brăila, fiindcă s-ar putea să-l ia amețeala și căderea de la înălțime poate face rău sănătății. Nu de alta, dar dacă face buba la cap nu mai are cine să se ocupe de dezvoltarea Brăilei, că el era ultimul om care mai făcea asta”.